Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulgurlu Pirinçli Parmak Yedirten (Biber Dolması)

Bulgurlu Pirinçli Parmak Yedirten (Biber Dolması)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
bulgurlu-pirincli-parmak-yedirten-biber-dolmasi.jpg

Bulgurlu Pirinçli Parmak Yedirten (Biber Dolması) Tanımı İçin Materyaller

  • 18 adet orta uzunluk dolmalık biber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan ortaboy
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber kekik ve karabiber kimyon nane
Kapatmak için
  • 2 adet domates
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Bulgurlu Pirinçli Parmak Yedirten (Biber Dolması) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel biberleri temizleyip yıkadıktan sonra hepsini daha güzel pişmesi için çatalla alt kısmını delelim.
  2. Öteki yandan bir kabın içerisine yıkadığımız pirinç ve bulguru koyalım.
  3. Üzerine ince doğradığımız soğanı ve maydanozu ek edelim.
  4. Başka materyalleri de ekleyip güzelce iç harcımızı karıştıralım.
  5. Dolma biberlerini yarıya kadar hazırladığımız iç harcını koyup domates yada kendi kapağıyla kapatıp hepsini birebir formda yapıp bitirelim.
  6. Tencereye dik biçimde dizip başka bir sos tavasında sıvı yağ ve salçayı biraz kavuralım.
  7. Üzerine bir bardak kaynar su koyup tuzunu koyup ocaktan alalım.
  8. Hazırladığımız bu sosu dolmaların ortalarına dökelim.
  9. Tekrar dolmaların yarısına kadar gelecek halde kaynar su koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  10. Dolmalar pişdikten sonra kesinlikle dinlendirelim afiyet olsun.
Bulgurlu Pirinçli Parmak Yedirten (Biber Dolması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt