Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulgurlu Tavuk Kapama

Bulgurlu Tavuk Kapama
0
39

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
bulgurlu-tavuk-kapama.jpg

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk baget
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağ
  • Karabiber, kimyon, kekik
  • Tuz
  • 4,5-5 su bardağı tavuksuyu
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşilbiber
Tavukların üzerine sürmek için:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları 7 su bardağı su, tuz ve defne yaprağı ile birlikte haşlayıp bagetlerin derilerini ayırıyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik soğanları soteliyoruz.
  3. Üzerine minik küp doğranmış kapya biberi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
  4. Üzerine salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  5. Yıkanmış bulguruda ekleyip 2-3 dakika kavurup baharat ve tuzla tatlandırıp bulguru tepsiye alıp yayıyoruz.
  6. Yaklaşık 5 su bardağı tavuk suyunu üzerine gezdiriyoruz.
  7. Bagetleri aralıklı yerleştirip aralarına biber ve domates dilimleri yerleştiriyoruz.
  8. Bagetlerin üzerine fırça yardımıyla yoğurt, salça ve zeytinyağ karışımını sürüyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü açık şekilde suyunu çekene kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Suyu az gelirse ekleme yapılabilir.
Afiyet olsun ????.

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt