Bulut Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket sıvı krema (200ml)
- 1 su bardağı tepeleme un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Bulut Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci önce şerbet için şeker, su ve limonu tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğutalım.
- Karıştırma kabına sıvı kremayı dökelim kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Unu ekleyip kaşıkla karıştıralım. Toparlanan bir hamur olmuyor biraz ele yapışan bir hamur oluyor o yüzden yalnızca kaşıkla karıştıralım. Kıvamını fotoğrafta görmeniz için paylaştım.
- Çay tabağına biraz sıvı yağ koyup elimizi önce yağa batırıp hamurdan biraz alıp fındıktan biraz büyük toplar yapalım. Benim 45 adet çıktı???????? büyüklüğünü istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz✌????.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Biraz daha kızarmasını bekleyebilirsiniz birinci sefer denedim ancak böylede olağanüstü oldu. Kemalpaşa tatlısı tadında hafif ve lezzetli bir tatlı????✌.
- Fırından çıkan sıcak tatlıların ortalarına kürdan batırıp soğuk şerbeti dökelim. Biraz şerbeti çekince tatlıları aksi çevirelim ki büsbütün şerbet her yerine ulaşsın.
- Bir müddet bekledikten sonra tekrar olağan halini aldıralım. Bütün şerbeti sünger üzere çekiyor. Dikkat edin hafifliğinden kaç tane yediğinizi bilemiyorsunuz deneyecekler için minik bir ihtar????.