Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bulut Tatlısı

Bulut Tatlısı
0
18

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
bulut-tatlisi-1.jpg

Bulut Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

• 1 paket sıvı krema (200ml)
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Bulut Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci önce şerbet için şeker, su ve limonu tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğutalım.
  2. Karıştırma kabına sıvı kremayı dökelim kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Unu ekleyip kaşıkla karıştıralım. Toparlanan bir hamur olmuyor biraz ele yapışan bir hamur oluyor o yüzden yalnızca kaşıkla karıştıralım. Kıvamını fotoğrafta görmeniz için paylaştım.
  4. Çay tabağına biraz sıvı yağ koyup elimizi önce yağa batırıp hamurdan biraz alıp fındıktan biraz büyük toplar yapalım. Benim 45 adet çıktı???????? büyüklüğünü istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz✌????.
  5. Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim. Biraz daha kızarmasını bekleyebilirsiniz birinci sefer denedim ancak böylede olağanüstü oldu. Kemalpaşa tatlısı tadında hafif ve lezzetli bir tatlı????✌.
  6. Fırından çıkan sıcak tatlıların ortalarına kürdan batırıp soğuk şerbeti dökelim. Biraz şerbeti çekince tatlıları aksi çevirelim ki büsbütün şerbet her yerine ulaşsın.
  7. Bir müddet bekledikten sonra tekrar olağan halini aldıralım. Bütün şerbeti sünger üzere çekiyor. Dikkat edin hafifliğinden kaç tane yediğinizi bilemiyorsunuz deneyecekler için minik bir ihtar????.

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt