Buram Buram Tarçın Kokan Yumuşacık Kek Lezzeti Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 çay kaşığı tarçın
- İsteğe göre rendelenmiş limon ve portakal kabuğu
- Çok az margarin veya sıvı yağ
Buram Buram Tarçın Kokan Yumuşacık Kek Lezzeti Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selam hanımlar????????????.
- Öncelikle üç yumurta ve bir bardak şekerimizi mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Bu aşamada yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpmanız kekinizi daha yumuşak hale getirecektir.
- Daha sonra bir bardak sütümüzü ve bir bardak sıvı yağımızı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Ardından 2.5 su bardağı unumuzu ekliyoruz.
- Üstüne kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Son olarak rendelediğimiz limon kabuğu, portakal kabuğu ve üç çay kaşığı tarçınımızıda ekleyip son kez çırpıyoruz.
- Limon kabuğu ve portakal kabuğu için ölçü vermedim herkes kendi damak zevkine göre ölçüsünü belirleyebilir.
- Daha sonra kek kabımızın içerisine tereyağımızı dağıtarak sürüyoruz bu süreçte elinizi kullanabilirsiniz.
- 170° fırında 40 / 45 dakika pişiriyoruz bu 40 dakika boyunca fırını hiç açmamanızı tavsiye ederim ama elbette kontrol sizde olsun kontrolüne dikkat ediniz .
- Piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın.
- Çıkardığını senden 2/3defa yere vurun. Daha sonra 5 dakika dinlendirmeye bırakın. 5 dakika sonra ters çevirip çıkarabilirsiniz ….
Buram Buram Tarçın Kokan Yumuşacık Kek Lezzeti Tarifi Fotoğraflı Yapılışı