iltasyazilim
FD Üye
Burçağın yararları nelerdir
Burçak hakkında data
Burçak baklagillerden; taneleri mercimeğe benzeşen ve hayvan yemi olarak kullanılan bir bitkidir
Burçağın faydaları şöyle sıralanabilir:
Vucuda kuvvet verici: Burçak çorbası ve balla yapılan macunu yenmeye devam edilir
Kırık kaynatıcı: Etap ve kol kırıklarında burçak unu zeytinyağı ile lapa yapılıp içilmeye devam edilir Burçak, hayvanlara yem olarak verilir
Böbrek taşları ve kumları: Burçak unu zeytinyağlı çorba yapılıp aç karnına içilmeye devam edilir
Böbrek kumları: Burçak unu zeytinyağlı çorba yapılıp aç karnına içilmeye devam edilir
Kan lekesini temizleyici: Burçak kaynatılıp 3 gün suda bekletilir Bu su ile elbisedeki kanlar temizlenir
Deri lekeleri: Bu su ile cilt sıkça pansuman yapılır
Şişmanlatıcı: Burçak helvası yenmeye devam edilir
Vücudun su toplaması: Burçak öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir
İdrar söktürücü: Burçak unu sirke ile karıştırılıp içilmeye devam edilir
Hazım kolaylaştırıcı: Burçak unu, kitre ile beraber balla macun yapılıp yemeklerden sonra yenmeye devam edilir
Egzama: Burçak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere sürülür
Hemoroid: Burçak kaynatılıp suyu hemoroid ve kaşınan yerlere sürülür
Süt yapıcı: Burçak unu balla karıştırılıp macun yapılır veya burçak unundan çorba yapılıp içilmeye devam edilirBurçak, hayvanlara yem olarak yedirilir *
Burçak hakkında data
Burçak baklagillerden; taneleri mercimeğe benzeşen ve hayvan yemi olarak kullanılan bir bitkidir
Burçağın faydaları şöyle sıralanabilir:
Vucuda kuvvet verici: Burçak çorbası ve balla yapılan macunu yenmeye devam edilir
Kırık kaynatıcı: Etap ve kol kırıklarında burçak unu zeytinyağı ile lapa yapılıp içilmeye devam edilir Burçak, hayvanlara yem olarak verilir
Böbrek taşları ve kumları: Burçak unu zeytinyağlı çorba yapılıp aç karnına içilmeye devam edilir
Böbrek kumları: Burçak unu zeytinyağlı çorba yapılıp aç karnına içilmeye devam edilir
Kan lekesini temizleyici: Burçak kaynatılıp 3 gün suda bekletilir Bu su ile elbisedeki kanlar temizlenir
Deri lekeleri: Bu su ile cilt sıkça pansuman yapılır
Şişmanlatıcı: Burçak helvası yenmeye devam edilir
Vücudun su toplaması: Burçak öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir
İdrar söktürücü: Burçak unu sirke ile karıştırılıp içilmeye devam edilir
Hazım kolaylaştırıcı: Burçak unu, kitre ile beraber balla macun yapılıp yemeklerden sonra yenmeye devam edilir
Egzama: Burçak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere sürülür
Hemoroid: Burçak kaynatılıp suyu hemoroid ve kaşınan yerlere sürülür
Süt yapıcı: Burçak unu balla karıştırılıp macun yapılır veya burçak unundan çorba yapılıp içilmeye devam edilirBurçak, hayvanlara yem olarak yedirilir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.