Burçaklı Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 lü eti burçak sade
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kase frambuaz
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Burçaklı Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel süt, irmik, şeker, nişastayı bir tencereye alıp, kıvam alana kadar karıştırın.
- Daha sonra üzerine vanilyayı ekleyip, 2 karıştırıp altını kapayın.
- Daha sonra kalıba burçak dizip, muhallebi döküp, tekrar burçak tekrar muhallebi son kata son kere burçak dizip, son muhallebiyi döküp soğumasını bekleyin.
- Diğer yandan frambuaz sosunu hazırlayın frambuazları blendırdan geçip, suyu şekeri nişastayı ekleyip çırpın. Kaynadıktan sonra üzerine döküp 3 saat dinlendirin.
- Servis sırasında dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????