Burgu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Rendelenmiş kaşar peyniri 1 büyük kase
- 2 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Burgu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
- Unu ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ettim ve yarım saat üzeri kapalı olacak şekilde mayalandırdım.
- İç malzeme için yeşillikleri minik minik doğradım,üzerine 2 yumurta ilave ettim.
- Son olarak kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştırdım.
- Mayalanan hamurumu 2 eşit bezeye böldüm.
- İlk bezeyi merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açtım.
- Hamurumun yarısına iç malzemeden ekleyip yaydırdım ve hamurun üst ucundan tutup kapak şekilinde kapattım.
- Ön taraftaki hamurumu 1 parmak uzunluğunda şeritler kesip burgu yaparak hamurun üzerine kapattım. (resimlerde yapılışı mevcut).
- 2 beze içinde aynı işlemi uyguladım ve yağlı kağıt serili tepsiye aldım.
- 15 dakika tepsi mayası için beklettim.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yoğurt sürüp çörek otu ve susam ekledim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Burgu Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı