Burgunyon Sos MALZEMELER 45 karakter 1 tatlı kaşığı margarin 1 küçük ince doğranmış soğan 2 dal maydanoz ¼ defne yaprağı 10 adet tane karabiber 1 dere kaşığı kekik 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 75 cl Burgunyon şarap yada kırmızı şarap HAZIRLANIŞI Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği minik bir barbar koyup orta ateşte 23 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin Adamakıllı karıştırın ve 23 dakika daha kaynattıktan sonradan ateşten alın ve süzün Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz