Burma Baklava Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu ( isteğe bağlı)
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı kakao ( isteğe bağlı)
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 500 gram ceviz yahut fındık yahut fıstık
- Hangisini istek ederseniz
Burma Baklava Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel şerbetini yapalım ve soğutalım.
- Bütün gereçleri karıştırın hoş bir hamur elde edelim ( biraz sert bir hamur olsun).
- Şayet benim üzere yarısını çikolatalı yapacaksanız hamurunuzu yarıya bölün 1 yemek kaşığı kakao ekleyip yoğurun.
- Hamurumuzu 20 eşit modüle bölelim.
- 2 çeşit hamurunuz olduysa 10 -10 hamur elde edelim.
- Hamurları açabileceğiniz büyüklükte yuvarlaklar yapalım ve nişasta ile incecik açalım.
- Açtığımız yufkaları ortadan 2 ye bölelim üzerine fındık, ceviz yada fıstık ne isterseniz serpin ve oklavanızla sarıp büzün tepsiye dizi.
- Bütün hamurları bu biçimde yapalım .
- 250-300 gram tereyağı eritip üzerine 1 su bardağı kadar sıvı yağ döküp karıştırın burmalıların üzerine dökün .
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlının üzerine soğuk şerbetimizi dökelim ve dinlendirelim????.
- Şerbet ve hamur ölçüsü tepsinizin büyüklüğüne ve küçüklüğüne nazaran değişir.
- Bu ölçü 36cm 26cm lik tepsi içindir.
- Şerbeti çektikten sonra istek ederseniz kakaolu olanların üzerine çikolata eritip dökebilirsiniz .