Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı ceviz veya fıstık
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti kaynatalım.
- Tencereye şerbet malzemelerimizi koyup karıştıralım ve kaynadıktan sonra 15 dk daha kaynatalım.
- Ardından yağı eritelim ve sıvı yağı da ekleyip çıkan yağın köpüğünü alalım.
- Baklava yufkasını alıp uzun tarafından ikiye keselim.
- Bir adet yufka alıp ince oklavayı yufkanın başından 2-3 parmak ileriye koyup artan hamuru oklavanın üzerine koyup katlayalım fotoğraflarda olduğu gibi yufka üzerine yağ döküp ceviz serpelim ve oklavaya saralım.
- Yufkanın iki ucundan tutarak oklavanın ortasına doğru büzüp oklavadan çıkaralım.
- Fırın tepsinine dizelim. Tüm yufkalara aynısını yapalım. Eğer yufkanız yırtılıyorsa 2-3 kattan da yapabilirsiniz.
- Kalan yağı tatlımızın üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımıza ılık şerbetimizi dökelim.
- 1 saate şerbetini çeker.
Burma Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı