Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Burma (Kocakarıboğazı) Tatlısı

Burma (Kocakarıboğazı) Tatlısı
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
burma-kocakaribogazi-tatlisi.jpg

Burma (Kocakarıboğazı) Tatlısı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 1cay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 kabartma tozu
  • Alabildiğince un yumuşak bir hamur olacak
  • Pişirmek için üzerine eritilmiş sıvı yağ ve tereyağ karışımı
İçerisine;
  • Kavrulmuş fındık yada ceviz
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şu
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 -3 damla limon
Açmak için;
  • 2 paket nişasta

Burma (Kocakarıboğazı) Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tüm gereçler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılarak nişasta içine bırakılır. Tüm hamura bu süreç yapıldıktan sonra üzeri streç ile kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
  3. Sonrasında bezeler tek tek evvel büyük merdane ile bol nişasta ile açılır sonra ince merdane ile olabildiğince inceltilir.
  4. Üzerine fındık serpilir ve tüm yufka ince çubuk merdanele sarılır.
  5. Sonrasında 2 kenarında toplanarak büzgü haline getirilir ve bu büzgü oklava den bozulmadan çekilerek tepsiye yerleştirilir.
  6. Tüm hamurlar bitene kadar sürece devam edilir.
  7. Sonrasında farklı bir yerde erittiğim tereyağı ve sıvı yağının üzerinde biriken beyazlıklar bir kaşık yardımı ile alınır ve temizlenmiş yağ tatlınızın her yerine gelecek formda gezdirilir.
  8. Üzeri kızarana kadar 180 derecede kızartılır akabinde şerbet tarife uygun hazırlanır ılık tatlı ılık şerbet olacak halde tatlı şerbetlenir.
  9. 10 dk üzeri kapalı sonrasında açık tutulur afiyet olsun. İsteğe nazaran şerbetlenmeyen kısmı ayrılarak ta tüketilebilir.
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt