
Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığının ucu ile tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz
- Nişasta
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına kuru malzemeleri alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ,kabarma tozunu ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapıyoruz üzerini bir poşet ile kapatıyoruz.
- Bezeleri teker teker nişasta ile açıyoruz ,arasına ceviz serpip oklavaya sarıyoruz ve büzüyoruz.Tepsiye diziyoruz.
- Tereyağı ve sıvı yağı eritiyoruz ve üzerine gezdiriyoruz.
- Fırına verip 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbeti belirtilen ölçülerde kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- İkiside ılık olacak şekilde şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz.
Burma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı