Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Burrata nedir ve Burrata peyniri nasıl yapılır? En kolay Burrata yapmanın püf noktaları

Burrata nedir ve Burrata peyniri nasıl yapılır? En kolay Burrata yapmanın püf noktaları
0
89

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
burrata_nedir_ve_burrata_nasil_yapilir_en_kolay_burrata_yapmanin_puf_noktalari_1624348134_3358.jpg

Peynir, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Ayrıca dünyada çok fazla çeşidi bulunan yiyeceklerden... Burrata da zahmetli yapımı ve harika lezzeti ile bunlardan biri. Peki burrata nedir? Burrata peyniri nasıl yapılır? İşte burrata peyniri ile ilgili merak edilenler...

Dünya genelinde 1000’den fazla çeşidi bulunan Burrata peynirinin geçmişi neredeyse 8000 yıl öncesine dayanır. Mezopotamya’daki çobanlar tarafından bulunduğu düşünülen peynir bugün tüm dünyada en sevilen ve en çok tüketilen süt ürünlerinin başını çeker. Yeterli ve dengeli bir beslenme programının vazgeçilmezidir. Burrata, İtalya'nın Puglia bölgesinden dünyaya yayılmış bir peynir çeşididir. Adını İtalyanca'da 'tereyağı' anlamına gelen 'burro' kelimesinden almıştır. Zahmetli bir yapımı olan bu peynir, dünyanın en kaliteli ve lezzetli peynirleri arasında gösterilmektedir. Her ne kadar ilk zamanlar  kalan malzemeleri değerlendirmek için yapılsa da enfes lezzeti nedeniyle özel olarak üretilmeye başlanmıştır.  

1N0dY_1624348253_0933.jpg

BURATTA PEYNİRİ NASIL YAPILIR?

Bu peynirin yapımı için manda sütü, iki defa 4 derecede filtre edilir ve 37 derecede ısıtıldıktan sonra mayalanır. Mayalandıktan sonra peynir altı suyundan lor ayrılır ve sonra elle yoğurulur. Ardından içerisine Mozzerella peyniri ve süt kreması ilave edilir. 

sjnkT_1624348217_5615.jpg

Taze bir peynir olduğu için yapıldığı gün servis edilebilir. Ayrıca 48 saat içinde de tüketilmesi gerekmektedir. Dış kısmı sert gibi görünse de içi krema kıvamındadır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek salata eşliğinde veya sıcak çıtır ekmekle ikram edilebilir. 

Afiyet olsun...

BURATTA PEYNİRİ NASIL YENİR?

Güney İtalya orijinli bir peynir olan Burrata peyniri lorumsu bir tada sahiptir. Ancak lor peynirinden daha yağlı ve daha keskin bir aromaya sahiptir. Yapımında tuz kullanılmadığından dolayı hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketilebilen taze Burrata, kırmızı et ya da ızgara sebzelerle birlikte üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilir. Süt kokusunun hâkim olduğu aromasını bastırmak amacıyla fesleğen ve balsamik sos ile birlikte domates ve taze ekmekle birlikte de mükemmel bir uyum sağlayan Burrata peyniri mutlaka denenmesi gereken lezzettir.

UjKO8_1624348323_4654.jpg

Satın alındıktan sonra 1-2 gün içerisinde tüketilmesi önerilen Burrata peyniri ekmeğe sürülerek ya da salataların yanında tüketilir. Benzersiz bir lezzete sahip olan peynir Mozzarelladan yapılmasına rağmen içeriğindeki kremadan dolayı damaklara daha farklı ve narin bir tat verir. Kendine has kokusunu ve aromasının ön plana çıkması için tüketmeden önce buzdolabından çıkarılıp oda sıcaklığında beklemesi gereken Burrata peyniri küçük kızarmış ekmek parçaları, sarımsaklı zeytinyağı, zeytin, kurutulmuş domates ve füme baharatlı jambon ile birlikte de tüketilebilir.

BQTZD_1624348368_5288.jpg
 

Similar threads

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan lor peyniri evde kendiniz yapmayı denediniz mi? Ev yapımı lor peyniri tarifi ile enfes lor peynirleri yapabilir ve daha sağlıklı beslenmenizi sağlayabilirsiniz. Kendi lor peynirini evde yapmak isteyenler evde lor peynir nasıl yapılır merak ediyor. Gelin birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
266
Hellim peyniri, koyun, keçi ya da çiğ inek sütünden yapılan bir peynir cinsidir. Kıbrıs’la özdeşleşen hellim peyniri, çoklukla kızartılarak tüketilmekte, makarnalarda, çorbalarda ve salatalarda da kullanılmaktadır. Pekala, hellim peyniri nasıl kızartılır? En sık tüketilen süt eserlerinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
280
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ve bazı tatlı tariflerinin de olmazsa olmazı olan krem peynir aslında evde çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Hazır ve gıda takviyeli olan krem peynirler yerine sabah kahvaltılarında kendi ellerinizle hazırladığınız krem peyniri tüketmek ister misiniz? İşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Hellim peyniri, koyun, keçi ya da çiğ inek sütünden yapılan bir peynir türüdür. Kıbrıs’la özdeşleşen hellim peyniri, genellikle kızartılarak tüketilmekte, makarnalarda, çorbalarda ve salatalarda da kullanılmaktadır. Peki, hellim peyniri nasıl kızartılır? En sık tüketilen süt ürünlerinden biri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Az materyal ile büyük lezzetler çıkarabileceğiniz tanımlarımıza bir yenisi ile devam ediyoruz. Elbet sevmeyeni bulunmayan eriştenin en hoş ve en pratik hallerinden biri olan cevizli peynirli erişte orta öğünleriniz için enfes bir tanım. Ceviz ve lor peyniri ahengiyle ortaya çıkan lezzete...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,506Konular
983,085Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt