Bursa Kurabiyesi Mükemmel Lezzetiyle Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram yumuşacık tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 yahut 3 su bardağı kadar denetimli un
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 kase kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık
Bursa Kurabiyesi Harika Lezzetiyle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumuşacık tereyağını, pudra şekerini, yarım paket kabartma tozunu, iki yumurta sarısını yoğurma kabına alın.
- Birinci evvel iki bardak ununu ekleyerek karıştırın, gerekirse un ek ederek kurabiye hamurunu yoğurun.
- Ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur olsun, elle hal verecek kıvama gelince artık un eklemeyi bırakın.
- Hamurdan cevizden küçük kesimler koparıp yuvarlayın, hamur dağılabilir sorun değil, elinizle sıkarak top top yapın.
- Kurabiye hamurunun üst tarafını birinci evvel yumurta akına değdirin, daha sonra fındık kırığına batırın.
- Kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede 10 ila 12 dakika pişirin, dikkatli olun çabuk pişiyor. Daha fazla pişirmeyin, yavaşça kızarınca fırından çıkarın.
- Pişen kurabiyeyi kendi halinde soğumaya bırakın, yeterlice soğuyunca üzerine biraz pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyetler olsun.