Resimli Bursa Lokumu tarifi
Bursa Lokumu nasıl yapılır
Bursa lokumu malzemeleri
Gerekli Malzemeler
Un (2 bardak),
Yoğurt (1 corba kaşığı)
Sut (12 bardak),
Tuz (1 cay kaşığı),
Şeker (1 kahve kaşığı)
Yumurta (1 adet),
Margarin (1,5 corba kaşığı)
Harcı icin;
Tahin (2 corba kaşığı),
Antep fıstığı (3 corba kaşığı),
Toz şeker(2 corba kaşığı)
Pişirme SUresi: 15 dakika fırında (onceden 180 derecede ısıtılmış)
imagesbursalokumutarifiresimli5ad459f165388
Hazırlanışı :
I Oval bir kaba 2 bardak un, 1 corba kaşığı yoğurt, 12 bardak sut, 1 cay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı şeker, 1 adet yumurta, 1,5 corba kaşığı margarin koyun ve 34 dakika yoğurum
2Hamuru tezgahın uzerine alın Uzerine hafifce un serperek merdane yardımıyla hamuru orta kalın¬lıkta acın Actığınız hamurun kenarlarındaki fazlalıkları kesip, dikdortgen haline getirin
3Dikdortgen şeklindeki hamurun uzerine 2 corba kaşığı tahini fırca yardımıyla surun Uzerine 3 corba kaşığı antep fıstığı serpin Hamurun en ustune de 2 corba kaşığı toz şeker serpin
4 Hamuru bir ucundan yuvarlayarak katlayıp rulo haline getirin Oluşan ruloyu 34 santimetrelik şeritler halinde kesin
5 Kestiğiniz parcalan onceden pişirme kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye yerleştirin ve elinizle hafifce bastırıp, yayvanlaşmasını sağlayın Tepsiyi onceden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına verin 15 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından alıp, servise hazır hale getirin
Bursa Lokumu nasıl yapılır
Bursa lokumu malzemeleri
Gerekli Malzemeler
Un (2 bardak),
Yoğurt (1 corba kaşığı)
Sut (12 bardak),
Tuz (1 cay kaşığı),
Şeker (1 kahve kaşığı)
Yumurta (1 adet),
Margarin (1,5 corba kaşığı)
Harcı icin;
Tahin (2 corba kaşığı),
Antep fıstığı (3 corba kaşığı),
Toz şeker(2 corba kaşığı)
Pişirme SUresi: 15 dakika fırında (onceden 180 derecede ısıtılmış)
imagesbursalokumutarifiresimli5ad459f165388
Hazırlanışı :
I Oval bir kaba 2 bardak un, 1 corba kaşığı yoğurt, 12 bardak sut, 1 cay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı şeker, 1 adet yumurta, 1,5 corba kaşığı margarin koyun ve 34 dakika yoğurum
2Hamuru tezgahın uzerine alın Uzerine hafifce un serperek merdane yardımıyla hamuru orta kalın¬lıkta acın Actığınız hamurun kenarlarındaki fazlalıkları kesip, dikdortgen haline getirin
3Dikdortgen şeklindeki hamurun uzerine 2 corba kaşığı tahini fırca yardımıyla surun Uzerine 3 corba kaşığı antep fıstığı serpin Hamurun en ustune de 2 corba kaşığı toz şeker serpin
4 Hamuru bir ucundan yuvarlayarak katlayıp rulo haline getirin Oluşan ruloyu 34 santimetrelik şeritler halinde kesin
5 Kestiğiniz parcalan onceden pişirme kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye yerleştirin ve elinizle hafifce bastırıp, yayvanlaşmasını sağlayın Tepsiyi onceden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına verin 15 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından alıp, servise hazır hale getirin