Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bursa Lokumu Tarifi Resimli

Bursa Lokumu Tarifi Resimli
0
56

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Bursa Lokumu tarifi
Bursa Lokumu nasıl yapılır
Bursa lokumu malzemeleri

Gerekli Malzemeler
Un (2 bardak),
Yoğurt (1 corba kaşığı)
Sut (12 bardak),
Tuz (1 cay kaşığı),
Şeker (1 kahve kaşığı)
Yumurta (1 adet),
Margarin (1,5 corba kaşığı)

Harcı icin;

Tahin (2 corba kaşığı),
Antep fıstığı (3 corba kaşığı),
Toz şeker(2 corba kaşığı)

Pişirme SUresi: 15 dakika fırında (onceden 180 derecede ısıtılmış)

imagesbursalokumutarifiresimli5ad459f165388
Hazırlanışı :

I Oval bir kaba 2 bardak un, 1 corba kaşığı yoğurt, 12 bardak sut, 1 cay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı şeker, 1 adet yumurta, 1,5 corba kaşığı margarin koyun ve 34 dakika yoğurum

2Hamuru tezgahın uzerine alın Uzerine hafifce un serperek merdane yardımıyla hamuru orta kalın¬lıkta acın Actığınız hamurun kenarlarındaki fazlalıkları kesip, dikdortgen haline getirin

3Dikdortgen şeklindeki hamurun uzerine 2 corba kaşığı tahini fırca yardımıyla surun Uzerine 3 corba kaşığı antep fıstığı serpin Hamurun en ustune de 2 corba kaşığı toz şeker serpin

4 Hamuru bir ucundan yuvarlayarak katlayıp rulo haline getirin Oluşan ruloyu 34 santimetrelik şeritler halinde kesin

5 Kestiğiniz parcalan onceden pişirme kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye yerleştirin ve elinizle hafifce bastırıp, yayvanlaşmasını sağlayın Tepsiyi onceden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına verin 15 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından alıp, servise hazır hale getirin
 
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt