Bursa Pideli Köfte Lisanlara Destan Meşhur Lezzeti İle Tanımı İçin Gereçler
- 600 gram dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay bardağından bir parmak az galeta unu
- 1 çay bardağından 1-2 parmak eksik soğuk su
- 1 çay kaşığı doluca karbonat
- 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz, 3 tutam kıyılmış maydanoz
- 1-2 adet yuvarlak pide ekmek
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve gereğince kaynar su (Sulu akışkan kıvamda sos olacak)
- 100 gram eritilmiş tereyağ kızdırılıp en üste kaşık kaşık çokça dökülecek
Bursa Pideli Köfte Lisanlara Destan Meşhur Lezzeti İle Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabı içerisine, kıymayı, tüm baharatları, karbonatı ve galeta ununu koyup elde karışana dek biraz yoğuralım.
- Sonra üzerine suyunu ek edelim yoğurmaya devam edelim. Son olarak robotta püre halinde çekilip, tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış, süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar düzgünce yoğuralım.
- Tadını denetim edip, üzerini kapatalım 1 saat kesinlikle buzdolabında dinlendirelim. Mühlet sonunda, kıymadan minik modüller koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval forma getirip hepsini hazırda biriktirelim.
- Sonra ellerimize sıvı yağ damlatıp avuç içlerimizi yağlayalım. Köftelere basa basa,, çok incecik olacak halde yassı oval formda köfteler yapalım ve tümünü bitirelim.
- Izgara tavasını yağ koymadan ocağa alalım. Güzelce kızdıralım. Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim (Ortadan biraz yüksek olsun) köfteleri tavaya dizip artlı önlü kısacık müddette çabucak kızarıyorlar.
- Koyu renk aldırmadan biraz kızarınca çabucak tabağa çıkaralım. Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak formda pide ekmek doğrayalım üzerlerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim.
- Tekrar salçalı sos gezdirelim ve en üstede kızmış tereyağ döküp sıcağı ile servis edelim. Afiyet bal şeker şifa olsun.