Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tanımı İçin Gereçler
- 3 – 3, 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (sarısı kenarları için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağından bir parmak az tahin
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak hamur için unun ortasına çukur açarak maya ve şekeri ekleyelim.
- Üzerine ılık sütü dökelim. Kalan materyalleri de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- 40 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamuru 7 eşit modüle bölelim.
- Yuvarladığımız hamuru elimizle ya da bir bardak yardımıyla ortası çukur olacak halde açalım.
- Ortasına tahinli harçtan koyup kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kızarana kadar pişirelim.