Bürüksel Lahana Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bürüksel lahana
- Yarım limon
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1/2 (yarım) kaşık zeytin yağı yada sıvı yağ
Bürüksel Lahana Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanaların makûs yada yıpranmış yapraklarını temizliyoruz.
- Güzelce yıkadıktan sonra yumuşayana kadar suda haşlıyoruz.
- Çatallı batırarak pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Pişen lahanaları süzgece alıp hem süzülmesini hem soğumasını bekleyin.
- Soğuyan bürüksellere sarımsakları rendeleyip, karabiberi, pul biberi, tuzu ve bir iki kaşık yağ ekledikten sonra limon sıkıp karıştırın.
- Hazırlanan mezeyi servis tabağına aldıktan sonra yemeye hazır. Afiyet olsun.
1-Bürükselleri temizledikten sonra 15 dk sirkeli suda bekletebilirsiniz.
2-Baharat, limon vs ölçüleri azaltıp çoğaltmak damak tadınıza nazaran değişir.
3-Tercihen et yemeklerinin yanında severek tüketebilirsiniz.
Bürüksel Lahana Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı