Bürüksel Lahana Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 750 kg bürüksel lahanası
- 4.5 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 kaç kısım dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Bürüksel Lahana Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanalar dış kabukları alınır ve yeterlice yıkanır haşlamak için derin bir tencereye konur üzerine kaynar su konur 1 tatlı kaşığı tuz ek edilerek, denetimli bir formda haşlanır.
- Haşlanan bürüksel lahanasına bıçak batırılır pişmesi anlaşılır.
- Limon sıkılır, yağı, dövülmüş sarımsağı, tuz, nar ekşisi, az karabiberi, pul biberini güzelce yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.
- Salata tabağına lahanaları alınır sosu üzerine gezdirilir. Dereotuyla süsleyip servis yapılır. Afiyet olsun arkadaşlar.