Buruksel lahanası tanımı Tarifi İçin Materyaller
- 1 paket bürüksel lahanası
- 2 adet kabak
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı domates sos
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Küçük çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı
- 2 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- 1 fiske karabiber
- 1 adet havuç
Buruksel lahanası tanımı Tarifi Yapılışı
- Bürüksel lahanasının dış yapraklarını ve kokunu alarak soğuk sirkeli suyun içine alarak 20 dakika bekletin.
- Düdüklü tencereye soğanı yemeklik doğrayıp, lahanaya bir iki ince bıçak ucunu batırın yağı ekleyip kavurun.
- Havuçları doğrayıp onlarda ekleyin kavurup salça ve domates sosunu kabağı ekleyip kavuruyoruz.
- Şekeri, limon suyunu, tuzunu, karabiberini ve 2bardzk suyu ekliyoruz düdüklünün kapağını kapatıp kaynayınca 10 dakika kâfi oluyor.
- Üzerine yoğurt ve pul biber dökerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun ???? .