Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Burun kanamasında ilk yardım

Burun kanamasında ilk yardım
0
92

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Burun kanamasında ilk takviye
burun kanamasında evde veya profesyonel yardım

Evde Tedav i

Burun kanamsı çoğunlukla evde yapılacak bir tedaviyle durdurabilir

Düz bir şekilde oturun ve başınızı yavaş yavaş öne içten eğin 1015 dakika her tarafında baş parmağınız ve sinyâl parmağınızla burnunuzu sıkı bir şekilde tutun 1015 dakika sonradan burnunuzun hala kanayıp kanamadığını yoklama edin Eğer kanıyorsa, benzer işlemi 10 dakika daha tekrarlayın Burun kanamalarının çoğu 1030 dakika her tarafında uygulanan baskının arkasından durur

Burun köprüsüne uygulayacağınız soğuk kompresle veya buzla kanamayı durdurabilirsiniz

Kanamanın arkasından bir kaç saat istirhat etmenizi ve minimum 12 saat burnunuzu sümkürme gibi eylemlerle zorlamamanızı nasihat ediyoruz Çok pozitif aktivite ve uyaran kanamanın tekrarlamasına neden olabilir
Profesyonel Takviye Ne Zaman Alınmalı

Şu durumlarda profesyonel yardıma gereklilik vardır:
• burun köprüsüne 30 dakika her tarafında yapılan baskıya karşın kanamanın durmaması
• burun köprüsünü tuttuğunuzda kanın boğazdan gelmesi
• kanama bir darbe sonucu başlamış ve burnunuzun kırıldığından şüpheleniyorsanız

Eğer çoğu kez burun kanamasıyla karşılaşıyorsanız, mutlaka doktora gitmelisiniz Burun kanamasının hemen ardındaki doktora gitmeniz gerekmiyor, çünkü tetkik sırasında kanama her tarafta başlayabilir *

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,993Kullanıcılar
cyberrSon üye
Üst Alt