But Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet but
- 3 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak (iri ise 2 kullanın)
- 6 su bardağı sıcak su
- Tuz,karabiber,nane,kırmızı toz biber
But Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle butlarımızın derisini yüzelim.
- Patates ve soğanları iri modüllere ayıralım.
- 6 su bardağı sıcak suyu tencereye alalım butları,patatesleri,soğanları ve sarımsakları atıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra tuzu ekleyip altını kısıp orta ateşte 30-35 dk pişirelim.
- Piştikten sonra ocağı kapatıp nane,karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun????.