Butik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tane yumurta
- 7.5 yemek kaşığı nişasta
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- portakal kabuğu rendesi limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı )
Butik Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra üzerine yumurtayı ekleyelim.
- Tüm kuru gereçlerimizi eleyerek ekleyip yoğuralım çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurumuz yarım saat dolapta bekletelim.
- Hamuru buz dolabından çıkartıp çok az unlanmış tezgaha koyup merdane yardımı ile açıp kalıplarla form verelim.
- 180°c ısıtılmış fırında pişirelim altı pembeleşince fırından çıkartalım.
- Sonra servis edelim. Afiyet olsun.