elektronikci
FD Üye
Butik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı
- 125 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 450 gram un (kontrollü yumurta büyüklüğüne nazaran değişiyor)
Butik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz. Daha sonra unu ekleyeceğiz ve yumuşak hamur elde ediyoruz.
- Vaktiniz varsa dolapta 15 dakika dinlendiriyoruz. İki yağlı kağıt ortasında açıyoruz ve form veriyoruz….
- 170 c de kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şeker hamuru ile yapmak isterseniz fırça ile kurabiyenin üzerine biraz su sürüyoruz ve şeker hamurunu tıpkı kalıpla kesip, üzerine yapıştırıyoruz….