teknolojiuzmani
FD Üye
Butik Pasta Şeker Hamuru İle Kakaolu Pasta Keki Tarifi İçin Malzemeler
Kakaolu pasta keki için;
- 325 gram un
- 350 gram şeker
- 50 gram kakao
- 5 gram karbonat
- 10 gram kabartma tozu
- 5 adet yumurta
- 375 gram süt
- 90 ml sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- Çikolatalı kremalı dolgu tarifim (Tarif için)
- 1 kg şeker hamuru
Butik Pasta Şeker Hamuru İle Kakaolu Pasta Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle un, kabartma tozu, kakao ve karbonatı eleyerek bir kapta harmanlayalım. Yumurtaları bir tutam tuz ile köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra 3 sefer de şekerini ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Şeker eridikten sonra yağı ekleyerek düşük miktarda kısa süre tekrar çırpıyoruz.
- Köpük karışıma hazırladığımız kuru malzemeleri (Unlu karışım) 3 seferde harca spatula ile yedirerek katıyoruz. Bu aşamada mikser kullanmamaya özen gösterin. Yoğun ve katı bir harç elde edeceksiniz.
- Bu aşamadan sonra oda sıcaklığındaki sütü harcınıza yavaş yavaş yedirin. Hazırlamış olduğunuz akışkan kek hamurunu 2 ayrı kalıba aktararak 160 derece fırında yaklaşık olarak 50 dakika pişirin.
- Pişirme süreniz fırınınıza göre değişiklik gösterebilir ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın.
- Kekiniz piştikten sonra oda sıcaklığına gelince streç filme sararak mutlaka en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin. Bu işlem kekinizi daha kolay dilimlemenizi sağlar. Aksi takdirde kekiniz yumuşak olacağı için parçalanır.
- Kekimizi verilen tarifteki kek ve krema ile toplayıp şeker hamuru ile süslüyoruz.
Butik Pasta Şeker Hamuru İle Kakaolu Pasta Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı