Bütün Gereciyle Pişen Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 – 7 su bardağı su
- (isteğe nazaran yarım tavuk krnor eklenebilir)
Bütün Materyaliyle Pişen Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek ve pirinç bir kaba alınıp yıkanır.
- Daha sonra bir tencereye alınır.
- Patates soğan ve sarımsakta soyulup yıkandıktan sonra küçük kesimler halinde mercimeğin üzerine doğranır, baharatları, yağ ve salçayı da ekledikten sonra su ek edilir ve ocağa alınır.
- Kaynadıktan sonra altı kısık halde mercimekler açılana kadar pişirilir.
- Bütün materyaller piştikten sonra bir blender yahut robotta pürüzsüz kıvam alana kadar çekilir. Katılığına nazaran sıcak su eklenir.
- 1 taşım tekrar kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Sıcak servis edilir.
- Limon ve pul biber ile afiyetle yenir.