Bütün Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 poşetli bütün tavuk
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
Bütün Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ben tavuk poşetinden çıkarıp çeşmede yıkadım. Sağını solunu içini daha sonra hiç dokunmadan direk tencereye koyup su ek ettim. Su 2-3 parmak aşağıda olsun tam dolu olmasın taşıma riski olmasın.
- Daha sonra kısık ateşte şayet vaktiniz var ise daha lezzetli olur altını kıstım ve kaynamaya başlayınca bir yarım saat sonra denetim ettim. Benim tencerem küçük olduğu için su tam olarak tavuğu örtmedi biraz da buhardan pişti ben alt üst yaptım.
- Yarım saat 45 dakika sonra altını üstünü çevirdim, üstünde alt kısmı da daha rahat pişmesi için benim tavuk yaklaşık 1 saat 1 saat 10 dakika kadar vakitte pişti. Bu tavuğa nazaran cinsine nazaran değişiklik gösterebilir kimisi 30 dakika kimisi 45 dakika kimisi 1 saatten fazla.
- Daha sonra suyunu süzdüm siz isterseniz suyunu kullanabilirsiniz ben kullanmak istemedim bana biraz yağlı geldi suyundan çorba yapabilirsiniz pilav yapabilirsiniz ben birinci başta kanat ve but kısımlarını birinci öğünümde akşam yemeğinde kullandım başka kısımları parçalıyacam ayıracağım daha sonra salata olur pilav da kullanabilirim bu formda tüketicem. Hepinize afiyet olsun.