
Buz Üzere Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2.5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Pulbiber
- Tuz
Buz Üzere Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buğday ve nohutu bir gece evvelce ıslatın.
- Düdüklü tencerede farklı ayrı pişirin.
- Soğuyunca bir kaba nohut ve buğdayı üzerine yoğurt ve tuzunu ekleyin.
- Soğuk suyla kıvamını ve tuzunu ayarlayın.
- Buzdolabına kaldırın.
- Sosu için zeytinyağını kızdırın. İçerisine nane ve pul biberi ek edin.
- Bir kaç saniye karıştırın ve kapatın.
- Servis ederken içerisine buz ek edebilirsiniz. Afiyetler olsun ????Dipnot: buğday ve nohut ölçüsünü fazla haşlayıp buzluğa kaldırırsanız. İşinizi çok kolaylaştırır. Çabucak hazır oluverir. ????.