Buzgulu Baklavam Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardaktan az sıvı yağ
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*Bir cintik tuz
*1 yemek kaşığı tahin
*Aldığı kadar un
İc icin;
*Fıstık
Uzerine;
*1 su bardağı sıvı yağ
*250 gram margarin
Şerbeti icin,
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
Buzgulu Baklavam Tarifi Yapılışı Merhaba ben 2 tepsilik yaptığım olcuyu yazdım, siz tepsi sayısına gore değiştirebilirsiniz
1
*Oncelikle şerbeti yapalım Şekeri suyu tencereye koyalım 20 dakika kaynatalım Soğuşun ve hamura başlayalım
*Butun malzemeyi kapatalım, yoğuralım Unu azar azar ekleyelim ki yumuşak bir hamur olsun ve bezelere alalım
*1 bucuk 2 saat dinlendirelim ki daha kolay acılsın ve dinlenen bezeleri tek tek acabildiğimiz incelikte acalım
*Ortasına fıstığı koyalım ve oklavaya saralım Oklavanın iki ucundan ortaya doğru buzelim ve oklavadan cıkaralım
*Kare kare keselim ve tepsimize dizelim Butun hamur bitene kadar boyle yapalım ve 3 gun dinlendirelim Pişirmeyelim ki daha gevrek olsun
*3 gun pişirelim ve uzerine yapımızı dokelim ve 200 derecede kızarana kadar pişirelim Daha sonra şerbeti dokelim ve cekince mis gibi yiyelim
Afiyet olsun
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardaktan az sıvı yağ
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*Bir cintik tuz
*1 yemek kaşığı tahin
*Aldığı kadar un
İc icin;
*Fıstık
Uzerine;
*1 su bardağı sıvı yağ
*250 gram margarin
Şerbeti icin,
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
Buzgulu Baklavam Tarifi Yapılışı Merhaba ben 2 tepsilik yaptığım olcuyu yazdım, siz tepsi sayısına gore değiştirebilirsiniz
1
*Oncelikle şerbeti yapalım Şekeri suyu tencereye koyalım 20 dakika kaynatalım Soğuşun ve hamura başlayalım
*Butun malzemeyi kapatalım, yoğuralım Unu azar azar ekleyelim ki yumuşak bir hamur olsun ve bezelere alalım
*1 bucuk 2 saat dinlendirelim ki daha kolay acılsın ve dinlenen bezeleri tek tek acabildiğimiz incelikte acalım
*Ortasına fıstığı koyalım ve oklavaya saralım Oklavanın iki ucundan ortaya doğru buzelim ve oklavadan cıkaralım
*Kare kare keselim ve tepsimize dizelim Butun hamur bitene kadar boyle yapalım ve 3 gun dinlendirelim Pişirmeyelim ki daha gevrek olsun
*3 gun pişirelim ve uzerine yapımızı dokelim ve 200 derecede kızarana kadar pişirelim Daha sonra şerbeti dokelim ve cekince mis gibi yiyelim
Afiyet olsun