Buzgulu borecik nasıl yapılır
Resimli buzgulu borecik tarifi
buzgulu borecik resimli tarif
imagesbuzguluboreciktarifiresimli5ad459bf04cd0
Buzgulu Borecik Malzemeleri
Hamur İcin
Alabildiğince Un
12 Fincan Sut veya Su
1 Fincan Yoğurt
12 Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
2 Cay Kaşığı Karbonat
1 Fincan Erimiş Margarin
Tuz
İci icin
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
14 Cay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber
Buzgulu Borecik Yapılışı
Unu, karbonatı ve tuzu karıştırarak harmanlayalım Unun ortasını havuz gibi acalım İcine 2 adet yumurtayı, erimiş margarini ilave edelim Sutu veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım Hamuru 15 dakika dinlendirelim
Bu arada boreğin icini hazırlayalım Soğanı kucuk yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafifce pembeleştirelim Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayalım Soğanları ateşten alalım İcine patatesleri ve kıymayı ciğ olarak katalım Tuz ve karabiberi de katıp hepsini yoğuralım Bekletelim
Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parcalar koparalım, beze yapalım Unlu bir zeminde bezeleri mantı yufkası inceliğinde duzgun yuvarlak şekillerde acalım Her yuvarlak parcanın ortasına 1 kaşık patatesli kıymalı harctan koyalım Hamurun kenarlarına kucuk pililer yaparak harcın uzerinde buzdurerek ustten toplayalım Ve iyice buzdurup yapıştıralım
Fırın tepsisini iyice yağlayalım Borekleri fırın tepsisine dizelim Uzerlerine yumurta sarısı surerek onceden ısıttığımız orta hararetli fırında altı ve ustu pembeleşene dek pişirelim Fırından cıkarıp ılındığında servis yapalım
Resimli buzgulu borecik tarifi
buzgulu borecik resimli tarif
imagesbuzguluboreciktarifiresimli5ad459bf04cd0
Buzgulu Borecik Malzemeleri
Hamur İcin
Alabildiğince Un
12 Fincan Sut veya Su
1 Fincan Yoğurt
12 Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
2 Cay Kaşığı Karbonat
1 Fincan Erimiş Margarin
Tuz
İci icin
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
14 Cay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber
Buzgulu Borecik Yapılışı
Unu, karbonatı ve tuzu karıştırarak harmanlayalım Unun ortasını havuz gibi acalım İcine 2 adet yumurtayı, erimiş margarini ilave edelim Sutu veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım Hamuru 15 dakika dinlendirelim
Bu arada boreğin icini hazırlayalım Soğanı kucuk yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafifce pembeleştirelim Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayalım Soğanları ateşten alalım İcine patatesleri ve kıymayı ciğ olarak katalım Tuz ve karabiberi de katıp hepsini yoğuralım Bekletelim
Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parcalar koparalım, beze yapalım Unlu bir zeminde bezeleri mantı yufkası inceliğinde duzgun yuvarlak şekillerde acalım Her yuvarlak parcanın ortasına 1 kaşık patatesli kıymalı harctan koyalım Hamurun kenarlarına kucuk pililer yaparak harcın uzerinde buzdurerek ustten toplayalım Ve iyice buzdurup yapıştıralım
Fırın tepsisini iyice yağlayalım Borekleri fırın tepsisine dizelim Uzerlerine yumurta sarısı surerek onceden ısıttığımız orta hararetli fırında altı ve ustu pembeleşene dek pişirelim Fırından cıkarıp ılındığında servis yapalım