Buzlu Ve Portakallı Cay Tarifi Resimli
Buzlu Ve Portakallı Cay Tarifi
Buzlu Ve Portakallı Cay,Buzlu ve Portakallı Cay nasıl yapılır, Buzlu ve Portakallı Cay yemek tarifi
imagesbuzluveportakallicaytarifiresimli5ad4359ec4a5d
Buzlu Ve Portakallı Cay Tarifi Resimli
Malzemeler
4 adet portakallı poşet cay
1 yarım kahve fincanı limon suyu
1 kaşık toz şeker
5 fincan limonata
1 dal taze nane
Hazırlanışı
Poşet cayları bir demliğe koyalım ve uzerine kaynamış suyu dokup karıştıralım 5 dakika bir kenarda demlenmesi icin bekletelim İcinden poşet cayları cıkartalım ve limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım Şekeri ve soğuk suyu kucuk bir tencereye koyalım ve surekli karıştırarak orta hararetli ateşte şekerle iyice eriyinceye kadar kaynatalımAra sıra karıştırarak 3 dakika boyunca kaynatmaya devam edelim Tencereyi ateşten alalım ve soğumaya bırakalım Şekerli şurubu soğuk cay karışımına ekleyelim Uzerini kapatalım ve en az 2 saat servise kadar buzdolabında bekletelim Bardakları yarıya kadar soğuk cayla doldurup uzerlerini limonatayla tamamlayalım Uzerine portakal dilimleri ve taze nane dallarıyla susleyerek servis edelim
Buzlu Ve Portakallı Cay Tarifi
Buzlu Ve Portakallı Cay,Buzlu ve Portakallı Cay nasıl yapılır, Buzlu ve Portakallı Cay yemek tarifi
imagesbuzluveportakallicaytarifiresimli5ad4359ec4a5d
Buzlu Ve Portakallı Cay Tarifi Resimli
Malzemeler
4 adet portakallı poşet cay
1 yarım kahve fincanı limon suyu
1 kaşık toz şeker
5 fincan limonata
1 dal taze nane
Hazırlanışı
Poşet cayları bir demliğe koyalım ve uzerine kaynamış suyu dokup karıştıralım 5 dakika bir kenarda demlenmesi icin bekletelim İcinden poşet cayları cıkartalım ve limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım Şekeri ve soğuk suyu kucuk bir tencereye koyalım ve surekli karıştırarak orta hararetli ateşte şekerle iyice eriyinceye kadar kaynatalımAra sıra karıştırarak 3 dakika boyunca kaynatmaya devam edelim Tencereyi ateşten alalım ve soğumaya bırakalım Şekerli şurubu soğuk cay karışımına ekleyelim Uzerini kapatalım ve en az 2 saat servise kadar buzdolabında bekletelim Bardakları yarıya kadar soğuk cayla doldurup uzerlerini limonatayla tamamlayalım Uzerine portakal dilimleri ve taze nane dallarıyla susleyerek servis edelim