Buzluğa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo et
- Tuz
- Tereyağ
Buzluğa Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı eti buzluktan çıkardığım için tahmini bir ölçü verdim hemen hemen 2 kiloya yakın et güzelce yıkadıktan sonra tiftik tiftik pişene kadar haşlıyoruz.
- Düdüklüde üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz normal tencerede pişireceksek önce kendi suyunu çekene kadar sonra pişme derecesine göre sıcak su eklenerek güzelce pişilir .
- İstenilen kıvama geldikten sonra tereyağ eklenir ve güzelce kavrulur.
- Soğuduktan sonra streçe sarılır döner gibi havası alınarak sarılır isterseniz plastik saklama kaplarına koyupta kahvaltılıkta tüketebilirsiniz afiyet olsun.