
Buzluğa Menemenlik Ve Kızartmalık Biber Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo taze tatlıyeşil biber
- 4 kilo taze kırmızı ve yeşil kapya biber
- 2 kilo taze jalepone yeşil acı biber
- Yaklaşık 10 adet küçük uzunluk buzdolabı poşeti ve 1 pipet
Buzluğa Menemenlik Ve Kızartmalık Biber Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selamın aleyküm.
- Biberleri güzelce yıkayıp, tek tek kuruladım.
- Çekirdeklerini ve üzerindeki çürük ezik kısımlarını temizledim.
- İstediğim uzunlukta kızartmalık ve menemenlik yada yemeklik doğradım.
- Acı ve tatlı doğradığım biberleri farklı ayrı poşetledim.
- Pipet ile vakumladım. Buzdolabına yerleştirdim.
Not: jalepone biberler çok fazla acı olduğu için eldiven kullandım her basamağında.