Resimli Buzluk Boreği Tarifi
Buzluk Boreği nasıl yapılır
Buzluk boreği malzemeleri
Buzluk Boreği Malzemeleri
3 adet yufka
4 corba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet haşlanmış patates
100 gram salam
1 adet yumurta sarısı
Yarım demet maydanoz
Uzerine:
Susam veya haşhaş
imagesbuzlukboregitarifiresimli5ad459af2a019
Hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim Salamı kucuk kucuk keselim Soğanı kucuk doğrayıp, cok az sıvı yağda hafifce pembeleştirelim Patates rendesi ve salamları, pembeleştirdiğimiz soğanı, kıyılmış yarım demet maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştıralım İlk yufkayı duz bir zemine serip, uzerine fırca yardımıyla eritilmiş tereyağı surelim Diğer yufkaların aralarına da tereyağı surerek, ilk yufkanın uzerine yerleştirelim Kat kat olan yufkaları, 8 eşit ucgen şeklinde keselim Ucgenlerin geniş kenarına hazırladığımız icten bir miktar koyalım Bir yanlarını cok hafif ice doğru dondurup, gevşek bir rulo halinde saralımBorekleri bir kevgire dizelim Uzerine birkac kez su dokelim Suyu iyice suzuldukten sonra borekleri cok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim 01buzlukboregi0201buzlukboregi03Tepsiyi buzluğa yerleştirelim Buzlukta donana dek bekletelimBuzluktan cıkardıktan sonra eritmeden uzerine yumurtanın sarısını bir fırca yardımıyla surelim Onceden ısınmış 230 dereceli fırında boreklerin altı ustu kızarana dek pişirelim
Buzluk Boreği nasıl yapılır
Buzluk boreği malzemeleri
Buzluk Boreği Malzemeleri
3 adet yufka
4 corba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 adet haşlanmış patates
100 gram salam
1 adet yumurta sarısı
Yarım demet maydanoz
Uzerine:
Susam veya haşhaş
imagesbuzlukboregitarifiresimli5ad459af2a019
Hazırlanışı
Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim Salamı kucuk kucuk keselim Soğanı kucuk doğrayıp, cok az sıvı yağda hafifce pembeleştirelim Patates rendesi ve salamları, pembeleştirdiğimiz soğanı, kıyılmış yarım demet maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştıralım İlk yufkayı duz bir zemine serip, uzerine fırca yardımıyla eritilmiş tereyağı surelim Diğer yufkaların aralarına da tereyağı surerek, ilk yufkanın uzerine yerleştirelim Kat kat olan yufkaları, 8 eşit ucgen şeklinde keselim Ucgenlerin geniş kenarına hazırladığımız icten bir miktar koyalım Bir yanlarını cok hafif ice doğru dondurup, gevşek bir rulo halinde saralımBorekleri bir kevgire dizelim Uzerine birkac kez su dokelim Suyu iyice suzuldukten sonra borekleri cok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim 01buzlukboregi0201buzlukboregi03Tepsiyi buzluğa yerleştirelim Buzlukta donana dek bekletelimBuzluktan cıkardıktan sonra eritmeden uzerine yumurtanın sarısını bir fırca yardımıyla surelim Onceden ısınmış 230 dereceli fırında boreklerin altı ustu kızarana dek pişirelim