
Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 kase peynir
- Maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 yumurta akı (sarısı börek üzerine)
Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bi kase içine iki yumurta akını sodayı ,bir çay bardağı sıvı yağı ilave edelim .
- 1 adet yufkayı tam yuvarlak şekilde serelim ve fırça yardımıyla yufkada kuru yer kalmayacak şekilde sodalı karışımla ıslayalım .
- Ardından tekrar yufkayı aynı yufkanın üstüne serelim yine ıslayalım .
- Son bir adet yufkayı da serelim onu da ıslattıktan sonra artı işareti olacak şekilde yufkayı keselim.
- 4 adet parça elde edelim ve her bir parçayı da 5 adet daha dilimleyelim.
- Peynirimizin içine maydanoz doğrayıp karıştıralım (peynirim tuzluydu tuz ilave etmedim)
- Peynir harcını yufkalara kenarlarını içe katlayarak saralım ve poşet yada plastik kaplara dizerek buzluğa atalım (her dizdiğim böreğin üzerine buzdolabı poşeti serdim )
- Yumurtanın sarısını buzdolabında üstü kapalı muhafaza edelim (yumurta sarısı kurumasın)
- Pişireceğiniz zaman buzluktan çıkarıp buzlu şekilde tepsilere dizerek yufkaların üzerine yumurta sarısını sürebilirsiniz .Afiyet olsun iç harcını istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.