elektronikci
FD Üye
Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 kase beyaz peynir
- Yarım kase kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı hazırlayalım. Güzelce çırpalım.
- İlk yufkayı serelim.
- Üzerine her yere gelecek formda çokça sostan sürelim.
- 2. Yufkayı üzerine serelim. Birebir halde sos sürüp 3. Yufkayı da serelim.
- Kalan sosu da en üst kata sürelim.
- Yufkaları çark halinde 16 dilime bölelim.
- İç harcı da paylaştırıp saralım.
- İsterseniz ortalarına buzdolabı poşeti sererek bir saklama kaybıyla buzluğa atın isterseniz çabucak pişirin afiyetle yiyin.