Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buzluk İçin Kabak

Buzluk İçin Kabak
0
30

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
buzluk-icin-kabak-1.jpg

Buzluk İçin Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kg taze kabak
  • Sıvı yağ

Buzluk İçin Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kabakları güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım ya da direkt kurulayalım.
  2. Kuru olan kabakların ince olanları varsa onları halka halka doğramak üzere, tombul olanları varsa onları da karnıyarık yapmak üzere ayıralım.
  3. Halka halka doğrayacaklarımızın baş ve sonunu kesip küçük parmak kalınlığında keselim. Çok ince olmamalı çünkü buzlukta da çekecek.
  4. Karnıyarık için ayırdıklarımızı uzunlamasına ikiye bölüp kenarları çok incelmeyecek şekilde ortasını oyalım. Ne kadar çukur olursa o kadar iyi olur o yüzden hem tombul kabaklar seçmeli hem de çok oymamalıyız ki kızlarınca kağıt gibi olmasınlar.
  5. Kızartırken aşırı kızartmayın ki sonradan zaten fırında sos ile biraz daha pişince ölmesin.
  6. Kızgın ve altı açık ateşte pişirelim ki çok yağ çekmesin. Kızarttığınız kabakları soğuyunca isterseniz kilitli poşetler ile, isterseniz kutular ile ya da buzdolabı poşeti ile buzluğa kaldırabilir ve kış boyu tüketebilirsiniz.
Buzluk İçin Kabak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt