Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Buzluk İçin Lavaş

Buzluk İçin Lavaş
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
buzluk-icin-lavas.jpg

Buzluk İçin Lavaş Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (10-11 gram)
  • 6.5 bardak un (Lakin yavaş yavaş ekleyin, kalitesine nazaran ölçü değişebilir)

Buzluk İçin Lavaş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık sütü, ılık suyu, sıvı yağı, şekeri ve mayayı ekleyin. 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
  2. Daha sonra tuzu ekleyip elinizle güzelce karıştırın. 4 su bardağı unu eleyerek ekleyin, yoğurun.
  3. Bundan sonra yavaş yavaş unu eleyerek ekleyin, güzelce yumuşacık bir hamur elde edin. Çok katı bir hamur olmasın lütfen.
  4. Ben 6. 5 bardak un kullandım, sizin un markanıza nazaran değişiklik gösterebilir yavaş ekleyin.
  5. Daha sonra hamurun üzerine çok azıcık unu eleyip, streç sinema ile kapatın. Sofra bezi ile kapatıp, 1 saat mayalandırın.
  6. Mayalandıktan sonra unlu tezgaha alın, yavaşça yoğurup havasını alın.
  7. Ben 20 bezeye bölüyorum zira ince seviyoruz ailecek.
  8. Lakin çok ince sevmiyorsanız 15 bezeye bölün.
  9. Bezeleri yağlı kağıdın üzerine alın üzerine bir bez örtün.
  10. Bezenin birini alıp servis tabağından çok az büyüklükte açın,.
  11. İsterseniz birini pişirirken, oburunu açın.
  12. İsterseniz 5-6 taneyi açıp tezgahın üzerine koyun, daha sonra pişirin.
  13. Pişirirken tavanıza her seferinde çok azıcık yağ ekleyip fırça ile dağıtın. Bu sayede çok çok daha lezzetli oluyor.
  14. Orta ateşte kısık olmayacak formda pişirin, çok kısıkta pişirirseniz lavaş sert olacaktır.
  15. Pişirdiğiniz lavaşları sofra bezinin ortasına koyun ki sertleşmesin. Sıcak sıcak da tüketebilirsiniz.
  16. İsterseniz soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz.
  17. Buzluktan çıkardıktan sonra ister tantuni ister, çiğköfte için kullanabilirsiniz. Elinize, kolunuza ve yüreğinize sıhhat. Afiyetler olsun.
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt