teknolojiuzmani
FD Üye
Buzluk İçin Mantı Aparatıyla Kolay Mantı Üretimi (Buzluk için) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 çorba kasesi un
- 2 adet yumurta
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 300 gram yağsız kıyma
- 3 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
Buzluk İçin Mantı Aparatıyla Kolay Mantı İmali (Buzluk için) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için un tuz ve yumurtayı kabımıza alıp azar azar su ek ederek biraz sert kıvamda mantı hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayıp kurumaması için poşete geçiriyoruz (bezelerin tıpkı boyutta ve kalınlıkta açılabilmesi için birebir büyüklükte almaya dikkat edin).
- İç harcı için kıyma, küçük doğranmış soğan ve baharatları karıştırıyoruz.
- Bezemizin bir adedini açıp, ikinci bezeyi açana kadar kurumaması için poşete geçiriyoruz.
- Diğer bezemizide açıyoruz (hamurumuz kurumadan yapabilmek için iki bezeninde hazır olması işimizi kolaylaştıracaktır).
- Bezemizin birini aparatımızın üzerine seriyoruz ve süratli bir halde hamur kurumadan iç harcını oyuk yerlerine koyuyoruz (dilerseniz kurumaması için bi bez örtebilirsiniz).
- Üzerine öteki hamurumuzu seriyoruz.
- Sonra oklava yardımıyla üzerinden bastırarak gidiyoruz ve mantılarımız aparat sayesinde kesilmiş oluyor.
- Aparatı aykırı çevirip mantıları alıyoruz hala kesilmemiş varsa denetim edip ayırıyoruz.
- Dilerseniz mantıları tepsiye alıp evvel dondurucuda şoklayıp sonra poşetleyip buzlukta saklayabilirsiniz.
- Dilerseniz de yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp 180 derecede ısınmış fırında yalnızca 2-3 dakika bekletelim.
- Fırından çıkarınca güzelce soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa kaldırabilirsiniz, aslında soğuduktan sonra hiç birbirine yapışmadığını tıkır tıkır olduğunu göreceksiniz.
- Ben fırınlamayı tercih ettim, tercih sizin. Sahiden çok pratik oluyor, denemenizi tavsiye ederim.