Buzluk İcin Peynirli Tepsi Boreği 10 Dakikada Tarifi İcin Malzemeler
*250 gram lor peyniri
*5 adet gunluk yufka
*50 veya 100 gram kup peyniri
*1 demet yeşil soğan
*1 demet dereotu
*Pul biber
*Tuz
Sosu icin;
*2 su sut
*1 cay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
Buzluk İcin Peynirli Tepsi Boreği 10 Dakikada Tarifi Yapılışı
1
*İlk once sosunu hazırlayalım ki sos biraz kendine gelsin Kabartma tozu icinde aktifleştir
*Peynirim izi bir kaba alalım ve soğanlı dereotunu ince ince doğrayıp icine ekleyelim, pul biber ve tuzu da ilave ettikten sonra karıştıralım
*Tepsimizin altını yağlayıp tepsinin icine ilk serdiğimiz yufka kenarlardan sarkacak şekilde dizilir ve su dokulup 2 yufkada uzerine tepsinin icinden sarkmayacak şekilde buruş buruş serilir ve onun da uzerine biraz sos dokulur peyniri doşenir
* 3 yufkayı da yine buruş buruş serip onun ustune de sos dokup peynirler yine serpilir
*4 yufkamız da boyle yapılırken 5 yufka mı duz koyu en alttaki yufkanın kenarları ve en ustteki yufkanın kenarları ice doğru katlanarak duzeltilir
*Kalan diğer kusur boreğin uzerine dokulup uzerine corek oto serpiştirdikten sonra buzdolabında dondurabilirsiniz ve acil bir misafiriniz herhangi biri geldiği zaman yarım saat veya bir saat onceden cıkartmanız yeterlidir
*Taptaze kalıyor emin olabilirsiniz veya aynı anda İstediğiniz şekilde pişirebilirsiniz
*Uzerine hic yumurta sarısı surmeye gerek yok pişirme suresi 1520 dakika ile 170 derece ve sonrası 200 derece olacaktır kolay gelsin
*250 gram lor peyniri
*5 adet gunluk yufka
*50 veya 100 gram kup peyniri
*1 demet yeşil soğan
*1 demet dereotu
*Pul biber
*Tuz
Sosu icin;
*2 su sut
*1 cay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
Buzluk İcin Peynirli Tepsi Boreği 10 Dakikada Tarifi Yapılışı
1
*İlk once sosunu hazırlayalım ki sos biraz kendine gelsin Kabartma tozu icinde aktifleştir
*Peynirim izi bir kaba alalım ve soğanlı dereotunu ince ince doğrayıp icine ekleyelim, pul biber ve tuzu da ilave ettikten sonra karıştıralım
*Tepsimizin altını yağlayıp tepsinin icine ilk serdiğimiz yufka kenarlardan sarkacak şekilde dizilir ve su dokulup 2 yufkada uzerine tepsinin icinden sarkmayacak şekilde buruş buruş serilir ve onun da uzerine biraz sos dokulur peyniri doşenir
* 3 yufkayı da yine buruş buruş serip onun ustune de sos dokup peynirler yine serpilir
*4 yufkamız da boyle yapılırken 5 yufka mı duz koyu en alttaki yufkanın kenarları ve en ustteki yufkanın kenarları ice doğru katlanarak duzeltilir
*Kalan diğer kusur boreğin uzerine dokulup uzerine corek oto serpiştirdikten sonra buzdolabında dondurabilirsiniz ve acil bir misafiriniz herhangi biri geldiği zaman yarım saat veya bir saat onceden cıkartmanız yeterlidir
*Taptaze kalıyor emin olabilirsiniz veya aynı anda İstediğiniz şekilde pişirebilirsiniz
*Uzerine hic yumurta sarısı surmeye gerek yok pişirme suresi 1520 dakika ile 170 derece ve sonrası 200 derece olacaktır kolay gelsin