Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Buzluk Karnıyarık Tarifim

Buzluk Karnıyarık Tarifim
0
96

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
buzluk-karniyarik-tarifim.jpg

Buzluk Karnıyarık Tanımım İçin Materyaller

  • 6 adet küçük uzunluk patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
İç harcı için;
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 adet sivri biber
  • .2 diş sarımsak
  • .1 çay bardağı sıcak su
  • .1 tatlı kaşığı biber salçası
  • .tuz
  • .karabiber
  • .kimyon
  • .kekik
.sosu için;
  • .1 tatlı kaşığı salça
  • .1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Buzluk Karnıyarık Tanımım Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları buzluktan çıkartıp çözülmesini bekliyoruz. (ben geceden buzluktan çıkartıp dolabın alt rafına koyar bizatihi çözülmesini sağlarım )
  2. Öteki yan dan iç harcı için soğan evvel az yağda kavrulur ve sebzeler küçük küçük doğrayıp oda içine atılır.
  3. Akabinde kıyma eklenilir ve salça, sıcak su ve sarımsaklar ekleyip birazda o denli pişirilir ve baharatlar eklenilir.
  4. Piştikten sonra patlıcanlarımızı fırın kabına alıp iç gereçler eklenip domates ve biberle süsleyip başka tarafdan da,sosu için; 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz ve bir su bardağı kadar su eklenip üzerine gezdirilir.
  5. Evvelden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık 15 -20 dk pişirmeye bırakılır.
  6. Fırından fırına farklılık gösterebilir.Ve bu nefis yemeğimiz hazır olunur.
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt