Buzluk Limonatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 su bardağı şeker
- 3 litre su
Buzluk Limonatası Tanımı Yapılışı
- Portakal ve limon yıkanır dikey halde doğranır. Bir poşete alınır ve akşamdan buzluğa koyulur.
- Sonraki gün buzluktan çıkarıp oda ısısında 10 dakika bekletilir.
- Rondoya koyulur, üzerine şeker eklenir.
- Püre olana kadar rondodan geçirilir.
- Karışım üzerine 3 litre su eklenir karıştırılır.
- Sonra bu sulu karışım süzgeçten geçirilir kalan posa alınır ve çöpe atılır.
- Bekletmeden süzülür ki kabukların acısı suya geçmesin.
- Limonata sürahiye doldurulur ve servis edilir.
İsteyen nane ekleyebilir.
Not: şeker oranını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Suda fazla bekletirseniz kabuklarını acılığı limonataya geçer ???? isterseniz kabuklarını soyup da atabilirsiniz.