
Buzluk Vişnesinden Reçel (En Kolayından ) Tanımı İçin Materyaller
- 1, 5 kilo vişne
- 1, 5 kilo şeker
- Yarım limon suyu
Buzluk Vişnesinden Reçel (En Kolayından ) Tanımı Yapılışı
- Vişneleri buzluktan çıkardığım için ayıklama, yıkama üzere süreçler yapmadım her şeyi hazırdı.
- Derin bir tencereye vişneleri ve şekeri koyuyoruz.
- Asla su eklemiyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp orta ara karıştırarak yaklaşık yarım saat denetimli bir halde kaynatıyoruz.
- Bütün reçellerimde uyguladığım annemin testini bunda da uyguladım
tahta kaşık ???? ile karıştırıp kaşığı yan bir halde tutup akan son damlayı denetim ediyoruz.Son damlamız uzuyorsa kıvama gelmiştir ????
- Limon suyunu ekliyoruz ve yeniden karıştırıp yaklaşık 10 dk kadar kaynatıyoruz.
- Kaşık testini tekrar yapıp şayet uzama varsa altını kapatıyoruz.
- Kaşık testinin fotosunu çektim dileyen bakabilir.
- Bir kaba biraz reçel koyup buzdolabına koyarsanız soğuduğundaki kıvamınıda test etmiş olursunuz ????
- Duruma nazaran tekrar yoğunlaşması için biraz daha kaynatabilirsiniz???? deneyeceklere şimdiden afiyet ???? olsun????.