iltasyazilim
FD Üye
Buzlukta Çilek (Yaprağıyla Da Çilek Suyu) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kadar çilek artığı
*4 kaşık şeker (isteğe göre daha az veya çok)
*1 çay kaşığı limon tuzu
*4 veya 5 bardak su
Buzlukta Çilek (Yaprağıyla Da Çilek Suyu) Tarifi Yapılışı Merhabalar benim takipçilerim bilir ,elimden geldiği kadar herşeyi değerlendiririm, geçen çilek aldım ,güzelce yıkadım, peçeteyi üstüne koyup kuruttum Başını bıçakla kestim yani yaprak tarafını atmadım, çilekleri poşete koyup buzluğa attım kışta pastalar için
Yapraklarını da değerlendirdim ve süper bir içecek oldu çilek reçeli yaptığımda da aynısını yaptım, yapraklarını değerlendirdim, hatta çok yumuşamışları da suyun içine attım
Gelelim tarife;
Öncelikle çileklerin kesilmiş yaprak kısmını bir tencereye koyun, üstüne tüm malzemeleri bırakın, 7 dakika kısık ateşte kaynatın Sonra kapatın soğuyunca süzmeden 5 veya 6 saat dolapta bırakın, tadı yoğunlaşsın ben akşam koyup sabah süzdüm, sonra soğuk soğuk için afiyet olsun
*
*1 kilo kadar çilek artığı
*4 kaşık şeker (isteğe göre daha az veya çok)
*1 çay kaşığı limon tuzu
*4 veya 5 bardak su
Buzlukta Çilek (Yaprağıyla Da Çilek Suyu) Tarifi Yapılışı Merhabalar benim takipçilerim bilir ,elimden geldiği kadar herşeyi değerlendiririm, geçen çilek aldım ,güzelce yıkadım, peçeteyi üstüne koyup kuruttum Başını bıçakla kestim yani yaprak tarafını atmadım, çilekleri poşete koyup buzluğa attım kışta pastalar için
Yapraklarını da değerlendirdim ve süper bir içecek oldu çilek reçeli yaptığımda da aynısını yaptım, yapraklarını değerlendirdim, hatta çok yumuşamışları da suyun içine attım
Gelelim tarife;
Öncelikle çileklerin kesilmiş yaprak kısmını bir tencereye koyun, üstüne tüm malzemeleri bırakın, 7 dakika kısık ateşte kaynatın Sonra kapatın soğuyunca süzmeden 5 veya 6 saat dolapta bırakın, tadı yoğunlaşsın ben akşam koyup sabah süzdüm, sonra soğuk soğuk için afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.