Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?

C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?
0
73

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı?
C Vitamini Kanser Riski etkilerini nasıl etkiler
C Vitaminiyle Kanser Riski Azalırmı?

imagescvitaminikanserriskiniazaltirmi5afecff59ca9d
C vitamini bir monosakkarit turevidir Ispanak, cilek ve limonda bolca C vitamini bulunur ancak tuketme şekline dikkat etmek gerekirdiyen Beslenme Uzmanı Gonca Guzel, C vitamini hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı

C Vitamini Katarakt Riskini Azaltır mı?

Bağ dokularında olan kollajenin sentezinde gorev alır Kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar C vitamini antioksidan ozelliğinden dolayı, vucudu enfeksiyondan ve bakteri toksinlerinden korur Kanser, katarakt, kalp – damar hastalığı riskini azaltır Diş etlerinin ve dokular arasındaki cimento gorevini goren kollajenin sentezinde, yaraların kapanmasında, amino asit metabolizmasında, demir, kalsiyum ve folik asitin vucutta kullanılmasında steroid hormonları sentezinde, bağışıklık sisteminin guclu olmasında ve kolesterol metabolizmasında gorevleri vardır

Yetersizliğinde Neler Olur?

Yetersizliğinde, diş etlerinde şişme, kanama, diş kaybı, kemik kırılmaları ile belirlenen skorbut hastalığı gorulur Ulkemizde orta ve hafif derecede gorulebilir

Gunluk C Vitamini Gereksinimi

C vitaminin gereksinimi, gunde 75 – 90 miligramdır Enfeksiyon, yanık ve ameliyatlarda 5 – 10 kat daha fazla miktarda verilebilir Ayrıca hızlı buyuyen cocuklarda, gebe ve emziklilerde gereksinim artar

C Vitamini Hangi Meyve ve Sebzelerde Vardır?

C vitamini kaynakları; sebze ve meyvelerdir Bunlar, ulkemizde her mevsim bulunan yiyeceklerdir Ancak, hazırlama ve pişirme sırasında oluşan kayıplar, eksikliğe neden olur En cok, maydanoz, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil biber, kara lahana, karnabahar, ıspanak, cilek, portakal, limon, greyfurt, mandalina, şeftali, domates, taze fasulye ve patateste bulunur 1 gunde yediğimiz 2 adet portakalla gereksinimimizi rahatlıkla karşılarız
 

Similar threads

C Vitamini Kanser Riskini Azaltır mı? C Vitamini Kanser Riski etkilerini nasıl etkiler C Vitaminiyle Kanser Riski Azalırmı? C vitamini bir monosakkarit türevidir Ispanak, çilek ve limonda bol miktarda C vitamini bulunur ama tüketme şekline dikkatli olmak gerekirdiyen Diyetisyen Gonca Hoş, C...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Kanser riskini azaltan antioksidanlar: 1. A vitamini ve Karotenoidler 2. B Vitaminleri 3. C Vitamini 4. E Vitamini 5. D Vitamini Kaynakları: 1. Yeşil sarı meyveler, karaciğer, süt yağı, yumurta sarısı, havuç, kayısı, bal kabağı, domates, protakal, greyfurt 2. Tahıl eserleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Hangi Vitamin Neye Yarar Vitamin Nedir Hangi Vitamin Ne İşe Yarar Vitaminler sağlıklı yaşamın vazgecilmez bir parcası olan organik bileşiklerdir Vitamin Latince yaşam anlamına gelen vita sozcuğunden kaynaklanır Vitaminler yağda ve suda eriyenler olarak iki gruba ayrılır YAĞDA...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
C vitamini çok çabuk bozulup besinler içinde çok kolay kayba uğrayabilir. Onu korumak oldukça zordur. Örneğin dilimlenerek bekletilen bir salatalık %40-45 oranında, dilimlenmiş ve havayla temas eden bir kavun da kısa sürede %30-35 oranında C vitamini içeriğini kaybeder. Sebzelerde de özellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Kanser oluşumu birçok nedene bağlıdır. Genetik faktörler kadar yanlış beslenme de kansere yol açan nedenlerden biridir. Yapılan çalışmalar; beslenmenin, birçok kanserlerde % 10 ile %70 arasında tesirli olduğunu göstermektedir. Şimdi genlerimizde bulunan şifreleri değiştiremesek de, beslenmemizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt