Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

C vitamini vucudun asit dengesini bozar mı?

C vitamini vucudun asit dengesini bozar mı?
0
76

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Alkali gıdalar genellikle vucuttaki pH dengesini koruyan sağlıklı besinlerdir Ancak asitli gıdalar, vucuttaki homeostaz dengesini korumak icin bloke edilmesi gereken asidik yan urunlerin oluşmasına sebep olur Bir besinin icerdiği asit miktarı, vucudunuza girdiğinde oluşturduğu pH dengesiyle bağlantılı değildir Orneğin, C vitamini gibi asit bakımından yuksek besinlerin bircoğu vucudunuza girdikten sonra alkali gıdalara donuşurler Aynı şekilde, bazı alkali gıdalar da vucudunuza girdikten sonra yuksek miktarda asit oluşturabilir
C vitamini

Askorbik asit olarak da bilinen C vitamininin oncelikli işlevi, vucuttaki ana proteinlerden biri olan kolajenlerin oluşturulmasına yardım etmektir C vitamini; dişeti, diş, kemik, eklem, bağ, kıkırdak ve damar sağlığı icin oldukca onemlidir Yara ve iltihapların iyileşmesinde onemli rol oynar C vitamini, aynı zamanda hucreleri serbest radikallerin zararlarından koruyan doğal bir antioksidandır C vitamini, kanser ve katarakt oluşumu riskini azaltır ve sigara dumanı ve kirli hava gibi toksik etmenlerden oluşan zararlara karşı vucudunuzu korurken bağışıklık sisteminizi de guclendirir C vitamini, ister sentetik ister doğal olarak alınsın; kimyasal yapı, davranış ve etkenlik bakımından aynı ozellikleri taşır
Asitli besinler

C vitamini oldukca asidik bir besindir Bir asit olarak, icerdiği besinlerin pH dengesini aşağıya ceker C vitamini, butun meyve ve sebzelerde az da olsa bulunur Quinik, malik ve oksalik asitler gibi C vitamini de (yani askorbik asit) butun sebze ve meyvelerin asidik pH değerlerine sahip olmasının sebeplerinden biridir Lahana, papaya, kavun ve maydanoz gibi pH değeri 4,6 ve 7 arasında olan besinler asidik değeri duşuk besinlerdir Kayısı, limon, domates, mango, cilek ve ahududu gibi pH değeri 4,6’dan duşuk besinler de asidik değeri yuksek besinlerdir
pH değerinin metabolizma uzerinde etkisiBir besinin icerdiği asit miktarı, vucudunuza girdiğinde oluşturduğu pH dengesiyle bağlantılı değildir Bir besinin vucudunuzda parcalandıktan sonra oluşturduğu maddelerin bazik ya da asidik olması, vucudun bu maddeleri nasıl kullandığına bağlıdır Orneğin, protein bakımından zengin besinler, sindirim sonrasında oldukca asidik yapıları olan fosforik ve sulfurik yapıtaşlarına ayrılır Doğal pH oranı 7 olan kırmızı et, sindirildikten sonra yuksek asidik bir besin haline gelir Aynı şekilde, asidik ozelliğe sahip potasyum sitrat bakımından zengin bircok meyve ve sebze de sindirildikten sonra potasyum bikarbonata donuşur Potasyum ve bikarbonat, alkali oluşumu bakımından oldukca onemli maddelerdir Hemen hemen butun meyve sebzeler asidik yapıya sahip olan fakat sindirildikten sonra bazik ozellik kazanan besinlerdir Pazu, yaban mersini, erik ve havuc istisnalar arasındadır
Dikkate alınması gerekenlerC vitamini bakımından zengin sebze ve meyveler, sindirildikten sonra alkali besinlere donuşerek vucudunuzdaki bazik pH dengesini korumaya yardımcı olur C vitamini bakımından oldukca zengin meyve ve sebzeler – kavun, kantalup, kivi, turuncgiller, mango, papaya, cilek, brokoli, maydanoz, biber, lahana, tatlı patates ve balkabağı – vucudunuzdaki alkali oluşumuna en cok katkı sağlayan besinlerdir Fakat, uzun sure bekleme, ısınma ve pişirilme bir besinde yer alan C vitamini oranını oldukca duşurur Taze ve pişmemiş olgun meyve ve sebzeler en yuksek C vitamini oranına sahiplerdir Bu meyve ve sebzeler pişirilmeden, ısıtılmadan ve curumeden tuketildiklerinde alkali oluşumundaki etkileri de artar
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi icin yorum yazın
 

Similar threads

Alkali gıdalar genellikle vücuttaki pH dengesini koruyan dinç besinlerdir Oysa asitli gıdalar, vücuttaki homeostaz dengesini gözetmek için bloke edilmesi gereken asidik bağlı ürünlerin oluşmasına sebep olur Bir besinin içerdiği asit miktarı, vücudunuza girdiğinde oluşturduğu pH dengesiyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Alkali diyet , eminim ki çoğunuz bunu daha önce duymuşsunuzdur Bugünlerde alkali gıdalar çok önem kazanıyor Belki de haberlerde ve sağlıkla ilgili birçok web sitesinde gördünüz Alkali Diyetin nasıl bir diyet olduğuna bir bakalım Alkali diyet, daha yüksek pH'lı veya daha alkali olan gıdaların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
‘Alkali beslenme’ çok eskilerden beri günümüze taşınmış ve popülerliğini koruyan bir bahistir Araştırmalara mevzu olan bu diyet çeşidi bedendeki birçok mekanizmayı etkileyen pH istikrarına odaklanmıştır. Bedenimizin ülkü alkali seviyesi 7.4 ‘tür. Bu dengeyi sağlamak içinde asitli besinlere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
C vitamini iceren yiyeceklere ve takviyelere karşı alerjik olmanız, C vitaminine alerjik olduğunuz anlamına gelmez C vitamini, askorbik asit olarak da bilinir ve insan vucudunun ihtiyac duyduğu temel bir besindir C vitamini takviyelerine alerjik olan bircok insan aslında o takviyelerde bulunan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Vücudumuzun, yaşama dair temel işlevlerini sürdürülebilmesi için öncelikle belli bir asit-baz dengesine sahip olması gerekir. Peki, asidik ve bazik (alkali) kavramları ne anlama gelir? Asidik pH’ın 7 den küçük olduğu, bazik (alkali) ise 7 den büyük olduğu durumları ifade eder. Kanımızın ideal pH...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt