Cabuk Lahana Turşusu nasıl yapılır
Cabuk Lahana Turşusu
Ozellikle kısır,mercimekli kofte gibi bulgur işlerinin yanında cok sık yaptığımız kolay bir lahana turşusu
Cabuk Lahana Turşusu Malzemeler
1 adet lahana
1 baş sarımsak(sarımsak sevmeyenler kullanmaya bilir oylede cok lezzetli oluyor)
1 kaşık zeytinyağı
limon tuzu (ben limon tuzu kullanıyorum isteyen sirkede kullanabilir)
sumak
kırmızı pul biber(isteğe bağlı)
tuz
imagescabuklahanatursusutarifiresimli5ad3f152512c6
Cabuk Lahana Turşusu Yapılışı
Lahana yaprak yaprak ayrılır, yıkanır haşlanırdaha sonra biraz suyun icine sarımsak,yağ,limon tuzu sumak istege gore pul biber katılıp lahanalarla karıştırılır biraz dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsinizOzellikle lahana sarması yaptığınızda yaprakların kıyısından koşesinden kesitiğiniz kısımları bu sekilde değerlendirebilirsiniz
Cabuk Lahana Turşusu
Ozellikle kısır,mercimekli kofte gibi bulgur işlerinin yanında cok sık yaptığımız kolay bir lahana turşusu
Cabuk Lahana Turşusu Malzemeler
1 adet lahana
1 baş sarımsak(sarımsak sevmeyenler kullanmaya bilir oylede cok lezzetli oluyor)
1 kaşık zeytinyağı
limon tuzu (ben limon tuzu kullanıyorum isteyen sirkede kullanabilir)
sumak
kırmızı pul biber(isteğe bağlı)
tuz
imagescabuklahanatursusutarifiresimli5ad3f152512c6
Cabuk Lahana Turşusu Yapılışı
Lahana yaprak yaprak ayrılır, yıkanır haşlanırdaha sonra biraz suyun icine sarımsak,yağ,limon tuzu sumak istege gore pul biber katılıp lahanalarla karıştırılır biraz dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsinizOzellikle lahana sarması yaptığınızda yaprakların kıyısından koşesinden kesitiğiniz kısımları bu sekilde değerlendirebilirsiniz