Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu

Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu
0
27

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
cabuk-tursu-yagli-sirkeli-biber-tursusu.jpg

Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler

• Yarım kilo kadar kıl biber
  • 1 çorba kaşığı turşuluk tuz
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük çay bardağı sirke (Ben üzüm kulandım elma da olur)
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım baş sarımsak
  • Biraz maydanoz

Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel biberlerimizi doruklarını kesip istediğimiz uzunlukta doğrayıp yıkıyoruz süzgece alıyoruz sıvı materyallerin hepsini tuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. İçine biberlerimizi atıyoruz kaynayınca alt üst ediyoruz biberler hafif sararsın kâfi sonra bir tepsiye alalım üzerine sarımsakları doğrayalım.
  3. Biraz maydanoz karıştıralım ılıyınca kavanoza alalım ılıyan suyumuzu ek edelim kapaklarını kapatalım güzelce buz dolabına kaldıralım.
  4. 1 gün sonra yemeye başlıyabilirsiniz çok yağlı olsun istemedim bence yağı pek düzgün deneyecek olanlara afiyet olsun. Ben iri olan tuzu kullandım şu an köyde olduğum için onu bulabildim lakin daha düzgün aslında eridi kaynayınca ????

Similar threads

Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1.5 kilo kırmızı ve yeşil kapya biber1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı üzüm sirkesiYarım demet maydanoz7 diş sarımsakTuz Yağlı Sirkeli Kapya Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Biberlerimizi yıkayıp içindeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kıl Biber Turşusu (Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg sivri biber1 su bardağı üzüm sirkesiyarım su bardağı ayçiçek yağı1,5 su bardağı su1 yemek kaşığı kaya tuzu7-8 diş sarımsak Kıl Biber Turşusu (Yağlı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yağlı biber turşumuz için öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 6 kilo kıl biber2 litre üzüm sirkesi (Ben 2 adet 750ml kullandım 3ncü şişeninde yarısını kullandım)2.5 yemek kaşığı iri tuz (Turşu tuzu)1.5 su bardağı sıvı yağ (200 ml bardak ölçüsü)Turşu için yeterli şişe Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Jalapeno Biberi Yağlı Sirkeli Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1 kg jalapeno biberi1 su bardağı su1 su bardağı zeytinyağı1 su bardağı elma sirkesi1 top sarımsak Jalapeno Biberi Yağlı Sirkeli Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Biberlerimizi yıkayıp, kurulayalım. Biberleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Yağlı Biber Turşusu (Bekletmeyen Turşu) Tanımı İçin Materyaller 1.5 kg tatlı kıl biber1 bardak sirke1 bardak sıvı yağ1.5 yemek kaşığı kaya tuzu750 ml kaynar su1 baş sarımsak3 adet orta uzunluk konserve kavanozu Yağlı Biber Turşusu (Bekletmeyen Turşu) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt