
Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kadar kıl biber
- 1 çorba kaşığı turşuluk tuz
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük çay bardağı sirke (Ben üzüm kulandım elma da olur)
- 3.5 su bardağı su
- Yarım baş sarımsak
- Biraz maydanoz
Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel biberlerimizi doruklarını kesip istediğimiz uzunlukta doğrayıp yıkıyoruz süzgece alıyoruz sıvı materyallerin hepsini tuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- İçine biberlerimizi atıyoruz kaynayınca alt üst ediyoruz biberler hafif sararsın kâfi sonra bir tepsiye alalım üzerine sarımsakları doğrayalım.
- Biraz maydanoz karıştıralım ılıyınca kavanoza alalım ılıyan suyumuzu ek edelim kapaklarını kapatalım güzelce buz dolabına kaldıralım.
- 1 gün sonra yemeye başlıyabilirsiniz çok yağlı olsun istemedim bence yağı pek düzgün deneyecek olanlara afiyet olsun. Ben iri olan tuzu kullandım şu an köyde olduğum için onu bulabildim lakin daha düzgün aslında eridi kaynayınca ????