Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cacıklı Arap Köftesi

Cacıklı Arap Köftesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Cacıklı Arap Köftesi



Malzemeler: 300 Gram Koyun Kıyması 2 Su Bardağı İnce Bulgur 1 Kilogram Pazı Yeteri kadar Toz Biber 1 Adet Kuru Soğan 1 Kilogram Tuzsuz Süzme Yoğurt 4 Diş Sarımsak 3 Çorba kaşığı Sıvıyağ Yeteri kadar Tuz Yapılışı:
Plastik derin bir kapta 300 gr yağsız et, 2 su bardağı simit (ince bulgur) 1 orta boy kuru küçük küçük doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı toz biber, 2 su bardağı su ilavesiyle karıştırılıp 510 dakika bekletildikten sonra et makinesinde 1 defa çekilir (Çekmeden yoğurarak bu kıvama getirebiliriz) Çekilen köfteler el hafif ıslatılarak tekrar güzelce yoğrulur

Özleştirilen köfteler zeytinyağı ile yağlanmış elle misket büyüklüğünde bölünüp yuvarlanıp, ısıya dayanıklı tel süzgece konur Bir tencereye yarım olacak şekilde su konup 1 kaşık tuz atılıp yüksek ocak ateşinde kaynatılır Kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı süzgeçteki köfteleri üzerine koyar 10 15 dakika su buharında haşlarız

Orta boy bir tencereye yarım olacak şekilde su koyar kaynatırız Kaynayan suyun içine yıkanmış ince ince doğranmış pancarları (PAZI) içine atarız 3 5 dakika kadar kısa bir müddet haşlar ve hemen ardından soğuk sudan geçiririz (yeşil renginin kalması ve daha fazla haşlanmaması için)

Suyunu süzer, sıkarak bir tabağa alırız İçine 1 kg süzülmüş yoğurt, 4 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı nane ilave eder karıştırır servis tabağına yayarız Su buharında haşlanmış olan köfteler bir kaşık yağ ile teflon tavada orta ocak ateşte 23 dakika çeviririz Çevirdiğimiz yuvarlamış köfteleri pancar cacığının üzerine servis tabağına alırız

Üzerine yüksek ocak ateşinde bir kaşık eritilmiş margarin (herhangi bir katı yağ) yağla pul biberi gezdiririz Servise hazırlarız

Arzu edilirse tek kişilik de hazırlanabilir Alırken şekli bozulmaz Ortalama pişme süreci 25 dakikadır Hazırlanma süresi 4550 dakikayı bulabilir 4 kişilik servis edilebilir
 

Similar threads

Cacıklı Arap Köftesi Tanımı İçin Malzemeler Köfte için 2 su bardağı köftelik bulgur200 gr çiğ köftelik bulgur1 adet soğan2 yemek kaşığı unTuzKarabiberKırmızı toz biber Cacık için 500 gram pazı2 su bardağı yoğurt (süzülmüş)2 diş sarımsakTuz Sos için 30 gram tereyağ1 yemek kaşığı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Cacıklı Arap Köftesi Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı ince bulgur100 gram kıyma1 adet soğan4 yemek kaşığı un1 adet yumurtaTuz baharat Cacık için 500 gram ıspanak (Pazıda olur)2 diş sarımsak1 su bardağı yoğurt Köfteleri çevirmek için 3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Urfa ’ya ait en hoş doğu yemeklerinden biri olan Beli Kıvrık, özel misafirlere yapılan ya da özel günlerde ikram edilen müthiş bir lezzet Bulgur ile yapılan Cacıklı Köfte de Malatya ’nın özenli sofralarında sunulan fazla özel bir lezzet BELİ KIVRIK* (URFA) Malzemeler 3 adet uzun patlıcan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Fellah Köftesi (Adana Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *2 bardak ince bulgur *1 bardak irmik *1 kaşık biber salçası *1 kaşık domates salçası *2 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un *Bulguru ıslatmak için su Sosu için: *Yarım çay bardağı sıvı yağ *3 kaşık domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Cacıklı Köfte Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ince bulgur1 su bardağı kaynar su200 gram kıyma1 soğan rendesi1 adet yumurta1-2 çorba kaşığı unTuzKarabiberKimyonPulbiber Cacık için; 250 gram ıspanak1 kase yoğurt1 diş sarımsak Kızartmak için; 4 çorba kaşığı sıvı yağ50 gram tereyağı1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt