iltasyazilim
FD Üye
Cacıklı Arap Köftesi
Malzemeler: 300 Gram Koyun Kıyması 2 Su Bardağı İnce Bulgur 1 Kilogram Pazı Yeteri kadar Toz Biber 1 Adet Kuru Soğan 1 Kilogram Tuzsuz Süzme Yoğurt 4 Diş Sarımsak 3 Çorba kaşığı Sıvıyağ Yeteri kadar Tuz Yapılışı:
Plastik derin bir kapta 300 gr yağsız et, 2 su bardağı simit (ince bulgur) 1 orta boy kuru küçük küçük doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı toz biber, 2 su bardağı su ilavesiyle karıştırılıp 510 dakika bekletildikten sonra et makinesinde 1 defa çekilir (Çekmeden yoğurarak bu kıvama getirebiliriz) Çekilen köfteler el hafif ıslatılarak tekrar güzelce yoğrulur
Özleştirilen köfteler zeytinyağı ile yağlanmış elle misket büyüklüğünde bölünüp yuvarlanıp, ısıya dayanıklı tel süzgece konur Bir tencereye yarım olacak şekilde su konup 1 kaşık tuz atılıp yüksek ocak ateşinde kaynatılır Kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı süzgeçteki köfteleri üzerine koyar 10 15 dakika su buharında haşlarız
Orta boy bir tencereye yarım olacak şekilde su koyar kaynatırız Kaynayan suyun içine yıkanmış ince ince doğranmış pancarları (PAZI) içine atarız 3 5 dakika kadar kısa bir müddet haşlar ve hemen ardından soğuk sudan geçiririz (yeşil renginin kalması ve daha fazla haşlanmaması için)
Suyunu süzer, sıkarak bir tabağa alırız İçine 1 kg süzülmüş yoğurt, 4 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı nane ilave eder karıştırır servis tabağına yayarız Su buharında haşlanmış olan köfteler bir kaşık yağ ile teflon tavada orta ocak ateşte 23 dakika çeviririz Çevirdiğimiz yuvarlamış köfteleri pancar cacığının üzerine servis tabağına alırız
Üzerine yüksek ocak ateşinde bir kaşık eritilmiş margarin (herhangi bir katı yağ) yağla pul biberi gezdiririz Servise hazırlarız
Arzu edilirse tek kişilik de hazırlanabilir Alırken şekli bozulmaz Ortalama pişme süreci 25 dakikadır Hazırlanma süresi 4550 dakikayı bulabilir 4 kişilik servis edilebilir
Malzemeler: 300 Gram Koyun Kıyması 2 Su Bardağı İnce Bulgur 1 Kilogram Pazı Yeteri kadar Toz Biber 1 Adet Kuru Soğan 1 Kilogram Tuzsuz Süzme Yoğurt 4 Diş Sarımsak 3 Çorba kaşığı Sıvıyağ Yeteri kadar Tuz Yapılışı:
Plastik derin bir kapta 300 gr yağsız et, 2 su bardağı simit (ince bulgur) 1 orta boy kuru küçük küçük doğranmış soğan, 2 yemek kaşığı toz biber, 2 su bardağı su ilavesiyle karıştırılıp 510 dakika bekletildikten sonra et makinesinde 1 defa çekilir (Çekmeden yoğurarak bu kıvama getirebiliriz) Çekilen köfteler el hafif ıslatılarak tekrar güzelce yoğrulur
Özleştirilen köfteler zeytinyağı ile yağlanmış elle misket büyüklüğünde bölünüp yuvarlanıp, ısıya dayanıklı tel süzgece konur Bir tencereye yarım olacak şekilde su konup 1 kaşık tuz atılıp yüksek ocak ateşinde kaynatılır Kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı süzgeçteki köfteleri üzerine koyar 10 15 dakika su buharında haşlarız
Orta boy bir tencereye yarım olacak şekilde su koyar kaynatırız Kaynayan suyun içine yıkanmış ince ince doğranmış pancarları (PAZI) içine atarız 3 5 dakika kadar kısa bir müddet haşlar ve hemen ardından soğuk sudan geçiririz (yeşil renginin kalması ve daha fazla haşlanmaması için)
Suyunu süzer, sıkarak bir tabağa alırız İçine 1 kg süzülmüş yoğurt, 4 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kaşığı nane ilave eder karıştırır servis tabağına yayarız Su buharında haşlanmış olan köfteler bir kaşık yağ ile teflon tavada orta ocak ateşte 23 dakika çeviririz Çevirdiğimiz yuvarlamış köfteleri pancar cacığının üzerine servis tabağına alırız
Üzerine yüksek ocak ateşinde bir kaşık eritilmiş margarin (herhangi bir katı yağ) yağla pul biberi gezdiririz Servise hazırlarız
Arzu edilirse tek kişilik de hazırlanabilir Alırken şekli bozulmaz Ortalama pişme süreci 25 dakikadır Hazırlanma süresi 4550 dakikayı bulabilir 4 kişilik servis edilebilir