Cacıklı Arap Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ince bulgur
- 100 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz baharat
- 500 gram ıspanak (Pazıda olur)
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Cacıklı Arap Köftesi Tanımı Yapılışı
- 2 su bardağı ince bulguru mu bir su bardağı sıcak suyla ıslattım.
- Bulgurlar suyunu çekince 100 gram kıyma ,1 adet rendelenmiş soğan ,4 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta tuz ve baharat ekleyerek yoğurdum.
- Köftelere biçim verdikten sonra un serptiğim bir tepsiye koydum ve sonrasında tuzlu sıcak suda haşladım cacık için 500 gram ıspanağı doğrayıp tavada hafif yağda çevirdim.
- Soğuduktan sonra 2 diş sarımsak ve 1 su bardağı yoğurtla cacık haline getirdim.
- Haşladığım köfteleri 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber koyduğum tavada 3-5 dakika çevirdim.
- Altta cacık üstte köfteler olmak üzere servis ettim deneyenlere afiyet olsun.